Core -lätt till svår 11.

boll_sidpl1 boll_sidopl2

Coreövning nr 11 är riktigt knivig – sidoplanka mot boll. Här krävs stor koncentration och att du fokuserar till 100% på att hålla upp höften och spänna bålen. Så fort du tappar anspänningen vinglar du till och själv trillade jag av (efter bild 2), men känns det för svårt är mitt tips att göra övningen mot en bosuboll istället som står still eller att fortsätta med samma sak direkt på golvet.

Gör så här:

 • Hitta balansen med underarmen på bollen och en rak, spänd kropp – från fötter till huvud, inifrån och ut. Tänk dig en stel Barbiedocka.
 • Stå still så länge du klarar – ta gärna tid och försök stå lika länge på andra sidan.
 • För ökad svårighetsgrad sträck upp andra armen mot taket eller t.o.m. gör en rotation med armen under från midjan och mot taket.
 • För en enklare variant – böj på nedersta benet och ta stöd av underbenet i golvet. Eller byt underlag helt enkelt.

P.S. Samtliga övningstips hittar du samlade här. D.S.

2 kommentarer
 1. Hej Anna!
  Jag har med stort intresse följt dina core-inlägg. Jag har nyligen fått barn nr 2 och jag tyckte efter barn nr 1 att det var väldigt svårt att veta när och hur mycket jag kunde träna magen efter graviditeten. Likadant känner jag nu. Jag har en förmåga att gå ut rätt hårt och jag vill ändra tänket lite så att jag inte drar på mig någon skada. Vilken/vilka av övningarna tycker du att man kan börja med?
  Kram Karin

  1. Karin – jag tycker du ska ladda ner & börja med MammaMage-appen så vet du säkert när du kan utmana magen med tyngre övningar. Absolut bästa sättet att komma igång & sen kommer du känna när du vågar övningar som de jag visat. De i början av serien kan du säkert prova ganska snart men börja med MammaMage-appens rekommendationer. Lycka till!

   Kram

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras