Multi vid träning & middag

utetr_riddarh

”Multitaska” kan vara mer ineffektivt än praktiskt i vissa fall. Det pratade vi om vid föreläsningen ”Total hälsa för familjen” i helgen. Som förälder måste man ofta ha många bollar i luften samtidigt – det går t.ex. inte att vänta med att springa med 3-åringen till pottan mitt i matlagningen, men det finns annars studier på att du får mindre gjort. Upplevelsen är att du gör lite ”här och där” och aldrig blir helt klar istället för att kunna bocka av. Stressande!

Men. När vi tränar kroppen är det bra att kunna använda alla muskler och röra armar och ben samtidigt – som vi vanligtvis gör. Glad med trött i både kropp och knopp efter helgen var det inte jag utan mina företagsgrupper som fick köra multiövningar idag:

utfall_gummib_riddarh

Utfallsgång i par med raka armar framåt och ett spänt gummiband mellan varandra. Rolig och effektiv träning för både balans, ben, rumpa, core och axlar.

sidopl_riddarh

Sidoplanka med benlyft åt sidan. Även här aktiveras coremusklerna liksom rumpan, utsida lår av axlarna som stabiliserar kroppen statiskt.

Två av de olika övningskombinationerna grupperna fick köra i tabataintervaller med sköna solstrålar i ansiktet. Utomhusträning ger verkligen mervärde dagar som denna.

flasfile_potplat

Och så ”multimiddagstipset” – som vanligt allt på en plåt. Igår kväll ville jag göra så lite som möjligt och lät därför ugnen fixa middagen. En påse potatis, en fläskfilé inlindad i bacon, olivolja (alla ingredienser eko), kryddor och in i ugnen på 250° i ca 30 minuter.

flaskfile_ugnspot

Tadaaa! Servera med ex. kantarellsås eller en kall av crème fraîche + pressad vitlök, grönsallad och morotsstavar.

1 Comment
  1. Have you ever considered creating an e-book or guest authoring on other
    blogs? I have a blog based upon on the same ideas you discuss and would really like to have you share some stories/information. I know my
    readers would value your work. If you are even remotely interested, feel
    free to send me an e mail.

Leave a Reply

Your email address will not be published.