Frisk & Stark Familj -dag 1

getoutfamily

Det här blogginlägget är tidsprogarmmerat till nu på morgonen samtidigt som jag väcker upp deltagarnas kroppar med skön yoga, men i skrivandes stund sitter en trött men nöjd Anna bakom skärmen. Dag 1 vid Frisk & Stark Familj blev precis så bra som jag föreställt mig – alla verkade trivas och det flöt på enligt planerat.

fsf_fika

Vi startade upp dagen med lyxigt välkomstfika i perfekt balans mellan keso och choklad, goodiebagsutdelning och genomgång av helgen. Sen höll Somayeh Cardeijn ”Crossfit för alla” i Wenngarn Sportcenter (vilket vi fick mycket positiv respons från deltagarna, och jag tror Betty kommer lägga upp bilder från), samtidigt som jag och Milla körde ”Get OUT to workOUT family” – ett utomhuspass med övningar i stationer som både vuxna och barn kan köra tillsammans.

getoutfamily1

Vädergudarna var med oss och bjöd på strålande sol, vilket är tradition vid våra Get OUT to workOUT-pass, och Wenngarn kunde visa upp sin bästa sida. Det är verkligen vackert här ute och perfekt miljö för rörelse både för vuxna och barn med Wenngarn Sportcenter, bollhall, Wenngarn Slott, stora gröna fält och lekplats. Sistnämnda som ett gym i sig vilket vi bl.a. visade på vid passet.

getoutfamily0

Vi startade upp med ”huvud, axlar, knä och tå” i snabbare och snabbare tempo, grodhopp, björngång och larvgång. Kan låta barnsligt men  genialiskt som uppvärmning. Och roligt! Sen stationsträning där bara fantasin (och energin) satte stopp..

getoutfamily10 getoutfamily9 getoutfamily8 getoutfamily7 getoutfamily6 getoutfamily5 getoutfamily3 getoutfamily2

Otroligt kul att se hur mycket barnen kan vara med och hur roligt de tycker det är. Jag vet själv från mina egna som ofta leker att de ”går och tränar”, men här blev det så uppenbart och att alla åldrar kan vara med. Att det verkligen går att få in effektiv träning i vardagen för hela familjen – något jag och Milla bl.a. pratade om vid vår föreläsning ”Total hälsa för familjen”.

tot_halsa_familj

Att träningsmöjligheterna är stora även när du har barn och att mycket går att göra tillsammans, vilket inte bara ger goda hälsoeffekter rent fysiskt utan även ökar gemenskapen. Sen behöver vi vår egentid också för att ladda rent mentalt och kanske träna mer effektivt, men att träna och leva hälsosamt är fullt möjligt även för småbarnsfamiljer med ont om tid. Det gäller bara att få in rutiner på ett och annat.

Och hälsa behöver (och bör) heller inte vara så extremt. Spontanitet och att kunna slappna av är också en viktig del för att må bra, liksom att så långt det går undvika stress. Med små knep kan vi tillsammans kan öka livskvalitén och bygga en frisk och stark familj – både fysiskt och mentalt.

fsf_skattjakt

Under föreläsningen var barnen med på ”äppelknyckning” där de både fick plocka äpplen, vara med och göra äppelmust och ge resterna till fåren – ännu ett exempel från vår föreläsning. Att låta barnen vara delaktiga runt vad de äter vilket gör det ber spännande med ”nyttigheter”. Sen fick de gå på skattjakt i Wenngarn Slott tillsammans med Martin Glick som driver Wenngarn Sportcenter…

fsf_betty1 fsf_betty2 fsf_kettlb

..samtidigt som Betty Erös Wassenius bjöd på en workshop i kettlebellsträning. Uppvärmning, teknikträning och ett svettigt, effektivt snabbpass. Kort, intensivt, roligt – precis vad jag och många med/utan barn vill ha! Betty är grym. Pedagogisk, lugn men kan ändå piska på. En bra avslutning på träningsdagen innan kvällen fortsatte med middag och mysig bio för barnen.

Och än är inte roligheterna slut. Idag fortsätter vi fram till lunch och min egen familj kommer ut för att vara med. Skönt som arrangör att helt koncentrera mig på eventet och de pass/föreläsning jag hållt i, men samtidigt vill jag ge mina egna barn all inspiration här ute. Ännu en kul dag väntar!

5 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras