3-våningsmiddag

ugn1

Vad ska vi äta till middag? Det ständiga dilemmat. Speciellt i perioder då man har mycket annat att tänka på. Jag brukar då laga mycket mat när jag väl gör det så att det räcker till lunch/middag flera dagar, och med 6 olika smaker i familjen är ett bra knep att stoppa in lite av varje i ugnen. De flesta hem har idag en varmluftsugn och kan ha flera plåtar inne samtidigt, få jämn fördelning av värmen på maten och utan att det tar smak av varandra.

ugn2Igår fyllde jag vår ugn med en övervåning kycklingfilé, paprika, rödbetor, sojabönor…

ugn3…mellanvåningen med klyftpotatis..

ung4..och bottenvåningen med aubergine, blomkål, broccoli, champinjoner och rödlök. Ringlad olivolja och flingsalt över varje plåt.

kyckl_pot_bonor bonor_bacon

Serverade sen på en bädd bladspenat och toppade med knaperstekt bacon och riven permesan. Läs till mig och mannen. Halva barnaskaran åt bara en tugga kyckling och resten potatis och halva tvärtom. Alla är vi olika men lever lyckliga ändå.

Hur löser ni middagsdilemmat hemma?

15 kommentarer
  1. Åh, mat är tråkigt och jobbigt men nödvändigt till vardags. Lätt att man fastnar i samma mat om och om igen. Mitt nyårslöfte för iår var att jag skulle bli bättre på att bara laga en rätt och inte stå o laga tre för att barnen inte vill äta det som vi vill äta. I skolan o dagis äter de ju av allt men hemma krånglas det. På helgerna lägger vi ner mer kärlek i maten.

  2. Ser super ut – har du något på filéerna där? Det ser liksom lite såsigt ut.
    Jag ser det lite som med träning, att man faktiskt får göra en tidsinventering och se över om man tycker att mat ska få ta en naturlig (med betoning på naturlig, gärna grön o eko) plats i familjen och skapa en sund relation med maten och varandra! T.ex. kan temat ”jag är hungrig NUNUNU” bli så himla infekterat och leda till att barnen inte lär sig att känna hunger ens i en minut, att man kastar in vad skit som helst in the cakehole för att få tyst på tjatet…Ja ni vet. Det är mycket paprika, vitkål, morot, kålrabbi etc som tilltugg före maten och sen har vi förstås också ett gäng maträtter som cirkulerar. Lax i ugn, lammfärsbullar (eko ist för storpack köttfärs), pasta med tärnad halloumi i tomatsås, spenatsoppa med ägg, röd linscurry… Har ska tilläggas också förmånen att jobba flexigt så vi har egentligen inte så stressigt – har all förståelse för dem som inte har det!

  3. Så himla gott med mat i ugn -och enkelt! Ikväll blir det kycklingfile, potatishalvor, squash, paprika och broccoli in i ugn med lite feta ovanpå. Mumsigt!

  4. Det ser jättegott ut!! Det är ju så himla lätt att bara trycka in det i ugnen :))
    Sedan 2.5 år tillbaka så gör jag matlistor i en bok (kan då gå tillbaka och titta lite vad jag har haft innan) Sitter på tisdagar och gör lista från fredag-torsdag. Jag tycker att det funkar riktigt bra och dessutom handlar jag inget onödigt! Kram

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras