Core -lätt till svår 4

boll_ryggl

Coreövning 4 går in på ryggen men kräver styrka i hela magkorsetten för att du inte ska trilla av bollen. Ett tips för dig som testar första gången är att fästa hälarna i en ribbstol som jag på bilden, eller att du i alla fall har hälarna mot väggen. Det kan underlätta att för att hitta rätt ställning och kunna jobba ordentligt med ryggen.

Gör så här:

  • Hitta en bra ställning där du kan hålla balansen och ligger på mage över bollen med utsträckt rygg.
  • Lägg armarna korsade över bröstet eller bakom nacken. Hitta även kontakten med de inre magmusklerna som du drar åt vilket även hjälper dig att hålla balansen liksom musklerna i rumpa, baksida lår och vader (fokusera dock på att ryggen ska göra huvudjobbet).
  • Tänk att du rullar upp ryggen, kota för kota från ländryggen hela vägen upp till bröstryggen och sist nacken så att rygg/nacke hamnar i ett neutralt läge (som mig på bilden).
  • Behåll stark mage och jobba även med ryggen på vägen ner genom att bromsa rörelsen.

P.S. Samtliga övningstips hittar du samlade här. D.S.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras