Core -lätt till svår 3.

boll_lar_sta

Coreövning 3 är en lätt variant av stående lårcurl. Dock är det mer fokus på coremuskler än benen. Bara att lyfta ett ben med stabil höft och utan att tappa balansen kräver corestyrka.

Gör så här:

  • Stå i en stolt hållning och hitta kontakten med de inre magmusklerna genom att tänka dig ett inre blixtlås, från blygdbenet ända upp till revbenen.
  • Lyft ett ben m.h.a. bäcken- och de inre magmusklerna. Eftersträva att vara så stabil och stilla som möjligt med kroppen hela övningsutförandet.
  • Lägg ena foten på en coreboll, behåll balansen med en stark coremuskulatur och böj knät så att du rullar in bollen mot rumpan m.h.a. musklerna på baksida lår, rumpan och magen.
  • Rulla ut igen och andas djupt där du behåller kontakten med magen och spänner åt lite extra när du andas ut och rullar in bollen igen.

P.S. Samtliga övningstips hittar du samlade här. D.S.

6 kommentarer
  1. Hej! Läser din blogg dagligen och tycker den är jätte bra! Har en fråga till dig som tränar så mycket och har kunskaper inom kost. Jag upplever att jag får ont i halsen och känner mig sjuk/matt när jag tränar/eller efter träningen. Detta har pågått en längre tid. Tagit bort en tränings dag för vilans skull men har inte blivit bättre. Tränar 4 pass/vecka bla styrketräning, kick box, löpning mm. Tycker att jag har ganska bra koll på kosten och vad man ska äta. Även försökt vila en vecka från träningen. Har du några tips på vad jag kan göra? Är så less på att inte kunna träna som jag vill! Så tacksamför svar! / Kram Sandra

    1. Sandra – det jag främst tänker på är om du sover tillräckligt? Det är främst då du bygger upp kroppen & immunförsvaret. I mina ögom låter det inte som att du tränar för mycket, men även sömn, stress & din vardag, t.ex. om du rör dig mycket i stora folkmassor, på skolor, förskolor etc. påverkar. Hjälper du kroppen att återhämta sig direkt efter träningen med protein? Tar du någon multivitamintablett & omgega-3? Tränar du mycket är behovet av vitaminer, mineraler & antioxidanter större + att mat inte alltid är så näringsrikt som man vill tro (beroende på hur det odlas osv). Kan vara idé att ta ett tillskott.

      Hoppas detta ger svar på några av dina frågor. Kram!

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras