Core -lätt till svår 1.

boll_bensp

Coreträning får du egentligen i allt du gör i rörelse men mer eller mindre aktivt. Du har alltid nytta av starka coremuskler och har du god kontakt med dem är det lättare att dra nytta av deras stöd och kraft i vardagen. Att lyfta, springa och bära utan att ryggen eller andra delar av kroppen tar stryk. Har du dessutom varit gravid eller skadad kan det ta tid innan kroppen lär sig koppla på de inre magmusklerna och då är det bra att börja med enkla övningar med full kontroll – ofta jobbigare än de ser ut!

Några dagar framöver kommer jag visa hur du steg för steg kan öka svårighetsgraden på dina coreövningar med boll. Nr 1 är en sittande benspark – bra för dig som vill komma igång eller om du varit gravid och kommit en bit med din magträning med MammaMage-appen (den rekommenderar jag alltid att börja med).

Gör så här:

 • Sitt stadigt i en stolt hållning på en coreboll.
 • Hitta kontakten med de inre magmusklerna genom att tänka dig ett inre blixtlås, från blygdbenet ända upp till revbenen.
 • Steg 1: Lyft en fot i taget och eftersträva att sitta helt stilla på bollen.
 • Steg 2: Lyft och sträck ut ett ben i taget och eftersträva att sitta helt stilla på bollen.
 • Glöm inte att andas! Djupa andetag där du behåller kontakten med magen och spänner åt lite extra när du andas ut.

P.S. Samtliga övningstips hittar du samlade här. Trevlig helg! D.S.

10 kommentarer
 1. Även jag behöver stärka min core, så detta kom lägligt. Orkar idag inte hålla uppe överkroppen ordentligt när jag springer. Lycka till i morgondagens mara 🙂

 2. OK. Blev det någon skillnad av den undersökning och övningar du fick göra med någon sjukgymnast eller vem det nu var innan sommaren?

  Grattis till bra mara och efterskott på födelsedagen förresten!

  1. Marie – svårt att säga, men just då kände jag skillnad. Dock sa hon redan från början att en så stor diastas som min inte går att få ihop helt genom att hon tryckte & genom träning. Det är bara operation som hjälper då, men ev hjälpte det lite.

   Tack snälla för gratulationerna! 🙂

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras