Friskt & Starkt bak med Fanny

fanny_r

Det börjar trilla in anmälningar till ”Frisk & Stark Familj”-eventet ute vid Wenngarn Sportcenter 27-28 september vilket är jätteroligt. Några dagar framöver kommer jag presentera de olika ledarna vid våra pass, föreläsningar och workshops. En av dem är en tjej jag länge inspirerats och fascinerats av – Fanny Roethlisberger. Modig, stark, med stort hjärta och full av passion – både för träning och läckra, hälsosamma bakverk:

Minst lika viktigt som det är med fysisk aktivitet och rörelse, är det att tillföra kroppen bränsle i form av näringsrik mat. Många tror att hälsosammare mat är tråkigare mat – men så är det ju inte! Hederlig mat är en fin grund, men det blir ju väldigt mycket roligare om man också får äta lite kakor, bullar och glass också, eller hur? Jag tycker det är roligt att ”leka i köket” och ser det som mitt mission att få i så mycket näring som möjligt i varje liten kaka, då kan man ju äta fler! Istället för att fokusera på vad jag INTE vill ha i mina bakverk, väljer jag att fokusera på vad jag VILL ha i. Jag vill ge min kropp näring och byggstenar för att orka träna och ha roligt – träning är faktiskt inte kul om man är trött!

fanny_bakNågra av alla Fannys frestelser som ligger hennes blogg just nu. Från vänster: Carrotcake NanacreamFransk Chokladtårtamorotskaka med kolagräddsfrosting, kolabollar.

Fannys bak-workshop med barnen (och förmodligen nyfikna föräldrar) på Frisk & Stark Familj:

Tillsammans kommer vi göra klassiska favoriter – men med en hälsosam twist! Vi gör om och har i ett gäng goda nötter, sötar med spännande bär och honung och vi undviker även gluten så att alla kan vara med och smaka. Framför allt, så ser vi till att ha himla roligt! För alla vet ju att de godaste kakorna bakas med kärlek och smaksätts med fantasi (och som mamma säger : rena fingrar). Efter lunchen bjuder vi alla mammor och pappor på de ”nya klassikerna” så att alla är laddade och redo att fortsätta dagen med träning och skoj!

Det är en ära att ha med Fanny på Frisk & Stark Familj där tanken med hennes del är att visa barnen att hemgjort godis kan vara lika gott och är lätt att göra själv, att det dessutom inte behöver vara dåligt för tänderna eller magen. Att skapa nyfikenhet, stolthet och glädje för att ”göra själv”. Jag önskar själv jag kunde vara med, men litar på att mina barn blir mästerkockar samtidigt som jag håller i löpintervaller med föräldrarna. Mer info om eventet och allt skoj som händer där hittar du här.

7 kommentarer
  1. Det bli ju bara bättre och bättre!! Vi kommer hela familjen till eventet och detta kommer bli ett uppskattat inslag för både stora och små 😉

  2. Åh jag önskar verkligen att ni kommer ha fler såna här event framöver, din och Fannys blogg läser jag dagligen. Hur pass långt i förväg brukar ni annonsera om dem? Såg det försent för att planera in den här gången tyvärr 🙁
    Vore roligt att boka in ett pt-pass med dig om det går nästa gång jag kommer till storstan?!

    1. Synd Vickan! Vi var tyvärr ute lite sent med reklam men blir det fler gånger (vilket är vår förhoppning & ambition) ska vi få ut info tidigt.

      Du är väldigt välkommen att köra PT till mig! Idag får jag klart med nyckel till lokalen på Nybrogatan. Jätteroligt! 🙂

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras