Självmassage med redskap

smr_jagRullar med lätt tryck på ett av de mest ömma ställen – utsida lår. Träningskläder: Linne – Reebok, tights – Casall, strumor – Gococo.

Medan vi rullar söderut i bil bjuder jag på några bilder från gårdagens rullande med Eric Börjesson – Self-Myofascial Release eller självmassage med redskap. Jag har ju skrivit om detta tidigare men nu fått ännu fler bra tips på hur man kommer åt problemområden som insida lår, lats och bröstrygg samt hur man bearbetar det stela.

smr1 Vi rullar utsida lår. En smärtsam historia…

smr2Erik visar hur man hjälper en PT-klient (en annan Erik) rulla insida lår… 

smr4…och plågar Mickes lats över en annan rulle m.h.a. gummiband.

smr3 smr5 smr6

Här hjälper Lena Caroline att rulla ut musklerna i bröstryggen – ett parti där många har problem. Caroline ligger på två bollar – en på varje sida om ryggraden (rulla aldrig över skelettdelar), samtidigt som Lena lägger ett lätt tryck på magen. När de hittat en öm punkt ligger Caroline kvar där och jobbar upp och ner med armarna över huvudet. På samma sätt – med tryck + rörelse i leden intill problemområdet, jobbar Erik med benet på översta bilden. Effektivt för att få spänningen att släppa.

eleiko_redskapNågra rullar och bollar, gummiband och suspension trainer från bagen alla elever vid Lic. Eleiko PT-utbildningen fick får följa med till Österlen. Det blir härligt att träna och rulla i solen.

4 kommentarer
 1. Hej! Kul att du är nöjd med utbildningen! Jag ska gå samma som dig fast uppe i stmhl.. Tänkte bara fråga om tips! Är det något särskilt man ska fokusera på gällande den teoretiskabiten? Slut tentamen är den skriftlig eller är det kryss frågor precis som internstudentsidan? Det vore grymt att få lite tips // alex

  1. Alexander – ja, den är verkligen grym! Jag gick också i Stockholm (lokalen är i Kista, 1 mil utanför stan).

   Du kommer få studiematerial till det teoretiska någon månad innan utbildningen startar. Det läser du in på distans innan den praktiska delen.

   Sluttentan är teori med x-frågor & att du tränar en PT-timme med en av dina klasskompisar.

   Lycka till & ha så kul!

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras