Wenngarn Sportcenter

jag_wenngarn

Som en fin förfest till midsommarafton åkte hela familjen på minisemester till Sigtuna och gården Wenngarn igår. Jonas har hjälpt Martin Gilck – ansvarig för gårdens sportcenter, med gymutrustningen, och nu bjöd han ut oss alla för att kika runt och bo över på hotellet.

wenngarn1

Wenngarn består av flera mäktiga byggnader med spännande historik. Hotellbyggnaden t.ex. var förr en anstalt för alkoholister. Tänk vad vackert de fick bo, även om hela gården rustats upp ordentligt det senaste året.

wenngarn_barn

I den gamla bollhallen arrangeras massa aktiviteter för barnen, och Wenngards Slott är idag populärt för bröllop m.m. Med lekplats, gympasal och gröna, springvänliga gräsmattor – rena paradiset för barnen.

wenngarn_gym

Och den stora ladan som nu rustas om till gym är rena paradiset för vuxna. Allt är inte klart än, men en lång radda ställningar, skivstänger, viktplattor, hantlar m.m. från Eleiko väntar inbjudande, löpband med utsikt över gröna ängar, kettlebells, snart maskinpark, en crossfit-yta, inomhusbana för löpning och mycket mer. Det riktigt kliade i lyftarmusklerna – även på de små som också älskar pappas stora (men lätta) viktplattor, men någon träning blir det inte den här gången. Dock börjar min idésprutande hjärna spinna på allt kul man kan hitta på här i framtiden.

wenngarn_mat

Istället frossade vi i massa god mat på restaurangen efter vår sightseeing. Hugo högg som vanligt in på burgare, resten av barnaskaran pannkakor, och jag och Jonas 3-rätters med kronärtskocksoppa, kalv med rödvinsås och potatispuré, samt inlagda jordgubbar med yoghurtglass. Detta följt av fotboll på stor bioduk utomhus för storkillarna medan jag och tvillingarna mätta och belåtna kröp till kojs.

wenngarn_giftNär vi anlände väntade en present med hårvårdsprodukter från Björn Axén + BCAA av märket Pinked till mig, Pre Workout-pulver till Jonas, hemgjord saft, marmelad, traktens mjöd och ekologiskt godis till barnen.

Stort tack till Martin med familj för ett lyxigt dygn! Vi kommer gärna tillbaka, och då blir det träning på ladan.

3 kommentarer
    1. Ja, det kommer bli jättebra när det är klart!

      Det hoppas jag också. Platsen är i alla fall hur bra som helst med hotell, restaurang, föreläsningslokaler & bästa träningsmöjligheterna.

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras