Crossfit

20140614-070839.jpg

Min klass på Lic. Eleiko PT-utbildningen är ett tydligt exempel på hur stort crossfit blivit. Det är många som tränar och jobbar på crossfit-anläggningar och igår drog ett gäng av oss till relativt nyöppnade CrossFit Norrtälje efter skolan. En riktigt fräsch lokal som jag fick med mig denna fina mössa och vattenflaska som minne från.

20140614-071049.jpg

Jag var egentligen trött efter en dålig natts sömn då Jonna legat och sparkat på mig + att det var helt ”outside my comfort box” träningsmässigt att klivia in i en crosssfit box. Men nyttigt, och gulliga Kristin som jobbar på CrossFit Norrtälje övertalade mig att hänga på. Bra gjort, för trots tröttheten ville jag så gärna umgås med mina trevliga kursare och var nyfiken på den trendiga träningsformen som jag bara snuddat vid på SATS Regeringsgatan tidigare. Kristin la upp en s.k. wood (typ träningspass) där vi jobbade i grupper om tre med övningarna på tavlan ovan.

20140614-070930.jpg

En av oss körde övningen (till vänster på svarta tavlan) och räknade, den andre körde en statisk övning (ex. ”dip hold” som jag på bilden) och en vilade. Så växlade vi när den som jobbade statiskt inte orkade längre upp till 120 reps på varje övning. Hur kul som helst, och jag kände mig som en riktig ”crossfittare” i mina långa löpstrumpor och kalkade händer. Planen var som sagt först inte att följa med, men jag hoppade på i sista stund och fick ta de kläder som fanns att tillgå.

20140614-093739.jpg

Fantastiskt kul med både styrka, uthållighet, puls och inte minst gemenskap. Till skillnad mot att köra ströpass på en stor gymkedja är crossfit en hel kultur. Jag skulle lätt kunna fastna för träningsformen precis som jag tidigare gjort för skidåkning, cykling, taeboxing, pingis, yoga, löpning…

20140614-071124.jpg

Efter träningen åt vi middag ihop på Pizzeria Esplanaden där de passande nog hade en ”crossfit-tallrik” på menyn. Oxfilé, grillade grönsaker, avocado, ägg, tzatziki, beasås – väldigt gott!

Många i klassen är väldigt medvetna om vad de äter och kör lite paleo-inspirerat. En bra livsstil tycker jag även om jag själv inte vill låsa mig till någon speciell ram utan kör enligt ”sunt-förnuft-och-allt-men-inte-alltid-dieten”. Jag har dock ett liberalt synsätt på hur andra äter och ser fram emot klassens diskussioner i helgen då vi går in på kost. Mat är ett känsligt ämne där de flesta har starka åsikter om ”rätt och fel”.

7 kommentarer
 1. Så roligt att läsa om din utbildning och vad ni gör där! Blir alltid så glad/inspirerad/berörd av dig och din blogg! Ville bara säga det 🙂
  Lördagskram till dig!

 2. Hej Anna! Måste bara säga hur kul jag tycker att det är att få ta del av lite av det ni lär er på utbildningen! Jag blir så inspirerad och har prövat några av övningarna du skrivit om 🙂 Har du något förslag på hur man skulle kunna lägga upp en workout med övningarna ni gjorde när man kör själv?

  1. Sanna – jag är som sagt ingen expert på crossfit men du kan nog köra liknande som vi bara att du växlar mellan den statiska övningen & den där du räknar. Tar paus om du behöver men försöker klara allt så snabbt som möjligt?

   Kul att du gillar det jag skriver 🙂

 3. Kul att få testa crossfit! Kan tänka mig att jag också skulle gilla det om jag testade. 🙂
  Utbildningen du går nu verkar för övrigt grym. Blir extremt sugen på att gå den själv framöver.
  Hoppas att du har en skön kväll. Kram!

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras