Morötter -11 motivationstips

morrotte_pase1

Som bekant så är det många bollar i luften hemma hos oss. Jonas har varit i Halmstad där Exceed Performance huvudkontor ligger måndag – tisdag och idag är han ute vid Lillsveds Idrottshögskola. Oftast är det jag som lämnar och hämtar barnen vars skola/förskola ligger en bit hemifrån. En lagom skön promenad efter en dag framför dator/plugg för mig, men barnen är ofta trötta och hungriga på vägen hem.

morotter_pase2

Men jag brukar locka med en morot. Bokstavligen. Morotsstavar ger snabb energi och räcker att knapra på hela långa backen upp till vårt hus. Dessutom får Jonna och Junior något annat att fokusera på än att ryka samman i tvillingvagnen. De två är som ett gammalt par – bråkar ofta om småsaker så att hårtussarna flyger, men vill alltid vara nära varandra ♥

jj_soffan

Behöver du också en morot för att ta orka röra på dig? Här några tips:

  1. Hitta en träningsform du tycker är rolig och mår bra av. Visst kan det vara jobbigt, men i slutändan är det viktigt att den ger dig en positiv känsla som gör att du vill fortsätta.
  2. Använd dig av olika inspirationskällor/lockbeten. Köp fina träningskläder, läs bloggar och tidningar som passar dig, gå en kurs eller träningsevent, testa nya träningsformer och boka upp dig på pass med din favoritinstruktör.
  3. Tänk positivt! Du ÄR stark, du ÄR bra, du ÄR snygg! Du orkar mer än du tror och genom att peppa dig själv med upplyftande tankar får du en helt annan upplevelse och fina resultat av din träning – både fysiskt och mentalt.
  4. Mental träning kan hjälpa dig att hitta dig själv, tycka om din kropp och få ökad kontakt med kroppen. Yoga har lärt mig att fokusera på kroppens inre på ett annat sätt, att varva ner och må bra. Finns ju även andra metoder som meditation m.m. och jag tycker all form av träning är bra mental avkoppling. Släpp allt annat och lägg allt fokus på övningarna.
  5. Föreställ dig den positiva känslan du får efter träningen. Hur jobbigt det än känns att gå och träna vet du ju att du får dubbelt tillbaka i form av energi och välmående.
  6. Ta hjälp av en PT, t.ex. online, eller träna med en kompis. som kan föra över en positiv inställning om träning på dig. Tid för vänner är viktigt, och här slår ni båda två flugor.
  7. Ta pepphjälp av en app, t.ex. PoWorkoutCasall T.O.D. och en Tabata-app vilka jag själv använder ofta (fler tips här).
  8. Eller musik! Sätt ihop en bra lista med energilåtar.
  9. Tävla mot dig själv, t.ex. att utföra 300-reps på kortare tid från gång till gång (tips på upplägg med puls), lyfta tyngre vikter, göra fler reps etc.
  10. Ta paus från träningen ibland. Ett par dagar eller en längre period. Det kan få dig att inse hur mycket du saknar och hur bra du mår av att träna. Jag har själv känt det tydligt vid varje graviditet, förlossningar och nu efter mitt träningsuppehåll. När jag väl kör igång igen är energi på topp och jag känner mig som nykär.

Själv behöver jag sällan några morötter för att träna, och det blev lite löpning i morse trotts allt. När jag sprang med vagnen till förskolan kändes det så bra att jag rev av några korta intervaller på löpband innan yogan istället för planerad styrketräning. Jag gillar att ha min träning öppen för att låta kropp och lust bestämma upplägg, och mixen löpning + yoga är så otroligt skön. Visionen av att svettig låta kroppen sträcka ut på mattan och pulsen gå ner är en oslagbar morot.

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras