Frågesvar 2 -om mig

ans_backint

Olivia ställde ett helt gäng frågor som jag i tur och ordning besvarar nedan. Det finns såklart en längre historia bakom mina svar, men har försökt fatta mig kort men ändå ge vettiga svar:

1. Var tvillingarna planerade? 

Ja, tvillingarna var planerade men inte att det skulle bli just tvillingar. Detta var dock en positiv överraskning. Vår äldste son är trilling, men han och syskonen föddes 3 månader för tidigt och det var bara Hugo som överlevde. Efter det kände jag det som att två familjemedlemmar saknades. Så kom Hampus två år senare och när nr 3 skulle bli till fick vi en bonus. Väldigt välkommet, och med 4 barn känner vi oss mer än nöjda 🙂

2. Hur är det med dina magmuskler nu så här lång tid efter förlossningen?

Som jag skrivit om tidigare har jag fortfarande 5 cm diastas (magmuskelseperation) och håller just nu på att kolla upp ett passande datum för operation. Jag har gett upp att försöka få magen opererad via Landstinget och kommer bekosta den själv på Akademikliniken. Jag vill kunna använda magmusklerna, slippa plötsliga smärtor eller se gravid ut när jag slappnar av. Det är ett stort ingrepp och krävs flera månaders rehabilitering, men eftersom vi inte planerar fler barn ser jag det som en investering för resten av mitt liv.

20140415-120935.jpg
Igår morse sprang jag backintervaller och det är härligt att känna hur jag börjar känna flowet i löpstegen igen, och även till vardags – att jag inte flåsar ihjäl mig av att gå med tvillingvagnen.

3. Hur mår du idag? Hur ofta tränar du nu? 

Idag mår jag bra men försöker fortfarande hitta ett sätt att leva som jag trivs med. Det ska funka för välmående/med familj/jobb/socialt/för fåfängan och som är utvecklande. Jag tränar fortfarande mycket – upp emot 6 ggr/vecka, men väldigt varierat och spontant efter hur kroppen känns/arbetstider/familj. Behöver jag vila gör jag det utan problem och en dag i veckan tvingar jag mig att vila även om jag är pigg. Det har varit min svårighet tidigare och nu vill jag få in en bättre rutin på detta.

En normal vecka kör jag kondition 2-3 ggr (varierar mellan olika typer av intervaller/kondis på gymmaskiner/längre pass/”softa pass”), styrka 3 ggr (som tillsammans täcker hela kroppen) och yoga 1 gång (i samband med kortare kondition). Mycket träning – ja, men så länge jag har tid/mår bra av det/inte får de symptom som jag hade tidigare, känner jag att det är hållbart. Jag har tränat flera gånger i veckan sen jag var barn, så man måste alltid se till sig själv vad som är lagom. Dessutom styr vardagen ofta. 

4. Är du frisk? Äter du ALLT? Tror du att du någonsin kan bli frisk?

Jag är inte friskskriven från Mandometerkliniken än, och kommer testa om jag är redo för detta nu efter påsk. Men jag känner mig frisk. Jag äter allt så länge det inte kommer till saker som ”äcklar mig” (typ grisfötter och bläckfisk). Däremot kan man fråga sig vad det innebär att vara ”frisk”? Min egen uppfattning är att man är frisk så länge valet av mat inte stör det sociala livet, den fysiska eller psykiska hälsan. Idag är jag varken underviktig eller lider av några brister, jag känner mig fri i tanken och kan äta av allt. Så ja – jag uppfattar mig själv som frisk.

5. Vad använder du för hudvårdskrämer och smink? Ditt bästa skönhetstips?

Jag är faktiskt väldigt dåligt insatt på allt detta. Mina hudvårdsprodukter köper jag på Apoteket och sminket på HM. Jag tror mer på att vårda från insidan – då spelar produkter mindre roll, och här har jag skrivit fler skönhetstips.

6. Bor ni i hus eller lägenhet? Har ni några djur?

Vi bor i en liten 4a på ca 87 kvm på Gärdet i Stockholm. Just nu håller vi på att flytta runt i rummen så att äldsta barnen får största sovrummet, jag och Jonas tar ett litet rum vi haft för gäster/tvätt och tvillingarna får storbarnens rum. Men en tidigare ”hemma hos” hittar du här. Och nej – inga husdjur mer än dammråttor 🙂

7. Vad är dina/era framtidsplaner?

Nu när jag är klar med barnafödandet och mammaledigheter har jag haft en period då jag testat mig fram för att ta reda på vad jag vill göra. Plan 1 är att gå Lic. Eleiko PT-utbildningen eftersom det var 14 år sen jag läste till PT och jag vill vara uppdaterad kunskapsmässigt, få bekräftelse på vad jag kan och kunna jobba mer som träningsexpert mot företag/media/och fortsätta som PT mot privatpersoner. Ev. ska jag även gå en annan utbildning inom sociala medier och hoppas kunna kombinera alla bitar på ett bra sätt.

Planen för familjen är att bo kvar på Gärdet eftersom vi trivs så bra. Jonas gillar sitt jobb och barnen sin skola/förskola och kompisarna runt omkring, så inga förändringar där. Eftersom Jonas reser mycket i jobbet är det just nu jag som har huvudansvaret hemma, men det kommer ändras när jag pluggar eller får ett mer fast jobb. Det är inte gratis med en stor familj så vi ser till vad som är mest lönsamt, och jag har alltid satt familjen före karriären. Det är en så kort period i livet som barnen är små, men nu börjar det bli läge att hitta rätt yrkesmässigt även för mig. Jag vill vara bra på det jag gör, så färska upp kunskaperna blir klockrent.

Hoppas du fick svar på det du undrade och blev lite klokare på mitt smått snurriga liv Olivia 🙂

20140415-120951.jpgIgår testsprang jag i mina nya Merrell All Out Fuse för första gången. Skon är anpassad för att passa många underlag och var väldigt skön i Lill-Jansskogens elljusspår. Lagom stabila, och passade dessutom snyggt in vid blåsipporna längs spåret ♥

2 kommentarer
  1. Så coolt att du blivit gravid med ”flerbörd” två gånger!!! Var det naturligt eller pga hormonstimulering? Lite ovanligt är det ju allt. Tack för en toppenbra blogg!

    1. Johanna – jag fick hormonstimulerina (ej IVF, men hormoner). Annars är det såklart mer ovanligt, men jag har även tvillingar i släkten så det kan ju också ha påverkat.

      Tack för att du läser 🙂

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras