Flera av mina följare frågade efter receptet på chokladbollarna jag la upp på Instagram förra helgen. Här kommer det – den som väntar på något GOTT! Och ekologiskt. Jag gjorde dem helt av ekoprodukter jag fått hem från Coop Änglamark, Supernature och Bodystore. Uppvuxen med hemlagad mat från grunden – ofta av råvaror från egna gården och naturen runtomkring, är det naturligt för mig att så långt som möjligt göra detsamma för min egen familj. Sen blir det ändå bollar i form av Mamma Scan och Delicato ibland, och det är ju fine, men när ork och tid finns kör jag hemlagat av så bra råvaror som möjligt.
Bra mat – både för kropp och miljö, får gärna kosta lite mer tycker jag. Och ju fler vi är som väljer ekologiskt och kravmärkt, ju mer kan butikerna sänka priserna. Receptet är på en höft och en omgjord variant på ”originalbollar”.
Ingredienser:
- 100 g kokosolja (alt. eko smör)
- 1 1⁄2 dl kokossocker (alt. strösocker)
- 3 msk raw kakao
- 1 tsk frön av vaniljstång/vaniljpulver/vaniljsocker
- 2 msk kaffe
- 5 dl eko havregryn
Trevlig helg!
Låter gott!
Chokladbollar är mums..
Mixtrade ihop ett eget recept i veckan..lycka att njuta av det och en kopp kaffe en vanlig tisdag 🙂
Vad jag känner mig vuxen nu när jag tänker ”yey – det är lördag, nu får jag festa till det med chokladbollar” 🙂 . Och gå bananas på smeten. Ha en toppenhelg!