Tema sushi

sushi_sallad

Lax måste vara godaste fisken (tillsammans med röding)? Hemma göra jag laxrätter minst 2 dagar i veckan, men det blir ofta även från restaurang. I sushiformat. Igår åt vi på IKKI Sushi på Fältöversten efter tvillingarnas tandläkarbesök. Rå marinerad lax med avocado, edamebönor, sallad och sjögräs..

sushi_lax

..och så delade vi på några vanliga laxbitar med wasabi och ingefära. Klassikern som alltid är lika god!

shake

Liksom vår stående favorit Shake Mushi från Itamae vid Odenplan som blir vår söndagsmiddag. Ångkokt lax med ris och Ponzu Mayo – mästarsåsen! Såsernas sås. Godast i världen. Nej, jag överdriver inte. Den är hela anledningen till att köpa rätten (förutom laxen förstås).

jj_skala jj_sushirest

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras