Salomon City Trail

salomonskor

Så var jag anmäld till ännu ett lopp. Salomon City Trail – ett trail-lopp i Stockholm city 24/4, där man utnyttjar stadsmiljöns skiftande underlag och kupering. Jag hade ju inte tänkt tävla så mycket under våren, men det här lät för roligt att låta bli. Jag älskar att springa i skog och på stigar uppför fjället när jag är i Jorm, och det här blir på lite liknande lekfulla sätt fast i stan. Att springa från Kungsträdgården mot Söder via slottet, i min ”hemmiljö” på Riddarholmen, över broar, kullersten, i trappor, uppför backiga gator – helt enkelt äga stan i löpskor.

T.ex. Salomon-karamellerna på bild ovan som är designade just för att passa City Trail och många olika underlag. Snygga även för en shoppingtur tycker jag. Kanske nästa variant – City Shopping Run? 

salomon_trail

Salomon City Trail är till för alla, och du kan välja att springa antingen 7 eller 14 km. Även barnen kan springa ett mini-traillopp i Kungsträdgården. Eftersom det är en vanlig torsdag kl 19 är tanken att man kan köra det som en utmanande after work. Så är även tanken med Salomons löpklädkollektionen du ser ovan på PTn Camilla Ringström, framtagen inför loppet. Stilrent passande för en springtur i stan direkt från kontoret, utan ”känslan att du ska åka rymdfarkost”.

Salomon och Camilla kommer även hålla City Trail Running-pass på torsdagar kl 7.30 med utgångspunkt från Salomon Brand Store, Norrlandsgatan 18.

jag_pasar

Det känns kul att ha mål med löpningen igen, men utan prestige och mer för stämningsfulla arrangemang ihop med likasinnade. Efter morgonens pressfrukost har jag redan två löplopp inplanerade, och det andra ska jag höra lite mer om i kväll vid ett event ihop med Mustafa ”Musse” Mohammed. Det blir dagens träning för jag blåste av det inplanerade passet på SATS efter pressfrukosten.  Jag var inte sugen och kände mig stolt över att inte träna ändå. Istället tog jag en ”City Trail” i Converse för att inhandla halstabletter till Hugo som är hemma från skolan med halsont, mjukisbyxor till Junior, mjölk och annat livsnödvändigt. Minst lika svettigt att bära kassar som hantlar 🙂

1 kommentar

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras