Mellanmålsglass

jonna_kesella

Det är fredag, sol och sommaren närmar sig med stormsteg. Glassens årstid, även om jag gärna äter det året om. Helst Ben & Jerry´s direkt ur burken, men mjukglass, Big Pack och Mc Flurry går också bra. Annat också – jag är allätare och gör även enklare varianter av hemgjord glass. Av hederlig grädde eller att frysa ner små Danonino-yohurtar som blir perfekt stora barnglassar, men i brist på dem gjorde jag egen kesellaglass till Jonna när hon var sjuk.

kesella_mix

Mixa frysta hallon direkt ner i burken tillsammans med en klick honung och kokosolja. Kanongott!

kesellaglass

Eller att helt enkelt klicka ner färdig vaniljkesella blandad med frysta hallon i en glasshållare. Varför krångla till det?

P.S. Sara tipsade om glass gjord på kokosmjölk häromdagen – bra för dig med laktosintolerans. Verkade så enkelt och gott, så nu är det jag som ställt en burk kokosgrädde (borde funka minst lika bra) i kylen för att testa. D.S.

6 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras