Det är fredag, sol och sommaren närmar sig med stormsteg. Glassens årstid, även om jag gärna äter det året om. Helst Ben & Jerry´s direkt ur burken, men mjukglass, Big Pack och Mc Flurry går också bra. Annat också – jag är allätare och gör även enklare varianter av hemgjord glass. Av hederlig grädde eller att frysa ner små Danonino-yohurtar som blir perfekt stora barnglassar, men i brist på dem gjorde jag egen kesellaglass till Jonna när hon var sjuk.
Mixa frysta hallon direkt ner i burken tillsammans med en klick honung och kokosolja. Kanongott!
Eller att helt enkelt klicka ner färdig vaniljkesella blandad med frysta hallon i en glasshållare. Varför krångla till det?
P.S. Sara tipsade om glass gjord på kokosmjölk häromdagen – bra för dig med laktosintolerans. Verkade så enkelt och gott, så nu är det jag som ställt en burk kokosgrädde (borde funka minst lika bra) i kylen för att testa. D.S.
Jag mixar kesella med hallon, lite vaniljyoghurt & lite sötningsmedel, sååå gott & perfekt mellis 🙂
Vilken sorts kokosmjölk/grädde rekommenderar du?
Kajsa – jag är ingen storkonsument och vet faktiskt inte.
Gott med hemlagad glass 🙂
Kajsa: Annika Sjöö är storkonsument gå in på hennes blogg och kolla vad hon rekommenderar.
Bra tips Sandra! Tack för det 🙂