Macklunch

kyckling_mackor

Under hela min uppväxt, och även på semestern uppe i Jorm, äter vi mackor till lunch. Vet inte om det kommer av att det bara är 3 mil från Norska gränsen – ”brödlunchens land”, eller om det är något mamma fått med sig från Skåne? Mamma, jag och mina syskon är födda där och nybakt Fransbröd (vitt bröd med vallmofrön) var en klassiker när jag var liten. Hur som helst gillar jag mackor men äter gärna något mer till – t.ex. en skål yoghurt eller en blandad sallad. Idag med kyckling, avocado, fetaost, ceasardressing, bladspenat och annat gott.

kycklingmacka

Till den macka med bästa kombon av Philadelphiaost/avcado/kyckling och en med klassisk hushållsost. Brödet är ett rågbröd med hela korn, gott tuggmotstånd och lång mättnad. Inte som mitt hembakade P-bröd, men det tog slut i helgen och detta duger gott som stand in tills jag hunnit baka nytt.

Jonna äter desto mindre men har i alla fall fått behålla det lilla hon fått i sig. Nu sover hon sött i soffan och jag jobbar vidare med mackor i magen framför Macen.

4 kommentarer
  1. Mackor kan vara sååå gott 🙂
    Knäckebrödsfantast är jag..kan t o m längta efter det..
    Men man behöver förstärka en mackmåltid så den blir komplett som sagt, din lunch såg grymt god ut!

  2. Jag tycker inte det är nåt fel i att äta mackor till lunch!
    Man kan göra de så att man får i sig massor med näring från hela kostcirkeln
    och jag är också uppväxt med mackluncher/söndags-middag mned mackor och te! =D

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras