Your Next Move

jag_yournextmove

Här ser du en kropp som fick sig en ordentlig shock igår, en instruktör som fick en inspirationsinjektion och en Anna som hade kul. Det var release för eventet Your Next Move för instruktörer och andra träningsintresserade som vill ta sitt instruerande/sin träning till en ny nivå, som söker inspiration, vill bli bättre och få feedback av eventets grundare- och grymma instruktörer Jessica Clarén, Maria Olofsson, Erika Kits Gölevik och Åsa Fornander. De kommer hålla webbaserade instruktörsutbildningar och ge feedback på ditt instruerande m.m. via en app med samma namn (Your Next Move) som kommer under våren.

20140223-202655.jpgSjälv gick jag dit helt nollställt, utan mer förväntningar än vetskapen att stämningen alltid är så härlig vid event som dessa. Det är alltid massa endorfinhöga glädjespridare med – både bland deltagare och instruktörer. Jessica Clarén, utsedd till Årets gruppträningsinstruktör, är ett bra exempel. Hon är mästare på att kombinera drivande musik, pepp, humor och kärlek, och igår gav hon mig samma powerkänsla som när jag tränade inför Vätternrundan. De där träningspassen när jag kom in i ett skönt flow, gled in i musiken och benen trampade av sig själva, fulla av superkrafter. Så kände jag under 45 minuter igår. Svetten sprutade och jag trodde inte jag skulle orka gå en meter efteråt..

20140223-202731.jpg…men det gjorde jag. Jag klarade t.o.m. att småjogga lite. Och krypa. Det fick vi göra vid nästa prova-på-klass – ”Get Out” med Erika Kits Gölevik. Vi kröp + gjorde armhävningar i trappor, gjorde skrattframkallande parövningar och solhälsningar i leran. Det Erika ville visa på var vilka möjligheter det finns med utomhusträning – både för fartig, tuff träning, men även för lugnare träning som t.ex. yoga.

20140223-204120.jpg
Avslutningsvis fick jag mjuka upp min allt stelare kropp med skön rörlighetsträning vid Maria Olofssons ”Inner Strength”. Med tomma pumpstänger jobbade vi igenom kroppen med balansövningar och mjuka rörelser bakåt, framåt, åt sidan och genom rotationer. Efteråt fortsatte Maria med ”mental inner strength” uppe i konferranslokalen, där hon bl.a. pratade om hur vi instruktörer kan nå alla olika personlighetstyper och vikten av att vara ”mänsklig”. Har du en dålig dag – berätta det för deltagarna (bara det inte blir varje pass 🙂

Många bra tankeställare som jag kan ta med mig redan idag då jag ska instruera utomhusträning med Kammarrätten. Som Maria sa – det spelar ingen roll hur många utbildningar och böcker man läser om man inte övar. Jag börjar idag 🙂

Tack för en stor inspiration- och energiboost Jessica, Maria, Åsa och Erika!

6 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras