Blod, svett & gamla tights

lopoutf_14feb

Även om Alla Hjärtans Dag mest är till för att vi ska konsumera tycker jag det är ett bra tillfälle att tänka lite extra på dom man tycker om. Vänner, arbetskompisar, familjen, bloggläsare och.. kroppen! Tänk bara vad den gör för dig. Min egen har fått stå ut med mycket, stackaren, så idag ville jag ge den något bra. En löptur, lång dusch, fotvård, sköna kläder och god lunch.

Men löpningen var tung. Pulsen upp till max redan innan jag kom till backarna, blodmak i munnen och ben som betongblock. Psyket är som vanligt på en annan nivå – den jag befann mig i innan träningsuppehållet, och vägrar tro annat än att jag orkar som förr. Men faktum är att träning är färskvara och jag måste inse att jag är som vilken nybörjare som helst. Fast steget före i huvudet och en invand hatkärlek till döjobbig ansträngning. Men jag är ivrig och ökade med 1 extra intervall i de två backar jag brukar köra, till 4 mot 3/backe som jag sprang förra veckan, och totalt 11 springlunkometrar.

lop_crafttights

När det var tungt sänkte jag tempot och lät pulsen sjunka medan jag drog upp mina gamla Craft-tights. Mina första löptights jag ägt, från runt 2003, som nu blivit lite slappa i midjeresoren men fortfarande är på topplistan av favoriterna. Så sköna och urtvättade att jag bara inte KAN kasta dem, trots att jag har så många par. Jackan är från Casall, mössan Seger, vantar och strumpor från Craft och skor från Asics.

lax_ostmacka

Senare lunch i världsklass. Varmrökt lax, ägg, matkorn, min klassiska vitlöksås, grönsaker och en ostmacka. Senare vankas vårens första semla.

Happy Valentine´s Day kroppen ♥

6 kommentarer
 1. Du är helt grym ! 😀 jag är lite nyfiken på hur du mår nu både psykiskt och fysiskt jämfört med innan? Hoppas du förstår frågan 🙂 du verkar iaf må jätte bra! 😀 sedan måste jag bara säga att din lunch ser fantastiskt gott ut! 😀

  1. Sandra – tack snälla! Fysiskt mår jag bra förutom att det är jobbigare i vardagen när jag inte har samma kondition som innan, samt att jag blir snabbare trött i ländryggen vid lyft etc. Dessutom är träningen betydligt mer ansträngande, men det är ju inte så konstigt. Jag får ha tålamod – det kommer 🙂

   Psykiskt pendlar jag mycket. Ibland mår jag dåligt över hur mycket större jag blivit (speciellt magen & kinderna), men när jag inte tänker på det är jag mer labil i humöret, tycker så mycket annat i livet är roligt och är mer närvarande i sinnet.

   Ja – varmrökt lax går inte av för hackor 🙂

   Kram!

 2. Att du har kvar de tightsen! Coolt! Att springa 11 km med fyra backintervaller är kanske inte vad jag klassar som nybörjarnivå, men jag fattar vad du menar. Perspektiv osv… 🙂 önskar er en superhelg!

  1. Sofy – nej, jag säger ju det. Borde se mig som nybörjare & ta det lugnare, men hjärnan tycker jag är i samma form som innan. Det blir en krock som slutar i ben som är svåra att få med sig hem. Men ändå lycka att jag klarade det 🙂

   Kram & tack desamma!

 3. Jag besöker din blogg oftare och oftare. Innan du började din behandling uppfattade jag tonen i den som väldigt ”strikt, sträng och obsessive” och undvek den. Men jag inser att det var så du även uppfattade dig själv. Idag blir jag genuint glad av att läsa det du skriver. Och titta på dina bilder!!
  Grattis till din revanch, grattis till att du fått DITT LIV tillbaka!

  1. Katarina – vad glad jag blir att du gillar den mer nu. Du har rätt i att jag varit väldigt ”strikt & sträng” mot mig själv, men det var mitt sätt att uppnå de höga mål jag hade då (både gällande alla Klassiker-lopp, utseende & jobb) – något jag försöker släppa på allt mer nu. Jag mår jättebra av det för det var inte en hållbar livsstil som mamma till 4 barn.

   Tack! Det känns grymt att få en andra chans att börja om med ett friskt liv 🙂

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras