Måltidsdag i Lindvallen

frukost_salenMat smakar aldrig så bra som efter aktiva dagar i fjällen tycker jag. När man är ute i kylan hela dagarna och kommer tillbaka in i värmen är det som att smakerna förhöjs ett par nivåer. Vid frukostarna laddar jag upp ordentligt med gröt, mackor och ägg..

20140129-170723.jpg
Lunch äter vi antingen hemma i stugan eller i någon av restaurangerna i backen. I förrgår pasta med thaikyckling uppe i toppstugan, igår burgare på Mc Ski och idag vankas ärtsoppa på burk.

glass_salen

Mellanmål tar vi i farten eller som efterrätt på maten. I förrgår kylde vi ner oss ytterligare med chokladglass till kaffet. Min pre workout innan längdskidåkningen (och efter drack jag en Gainomax).

20140129-170750.jpg
Middag har vi ätit hemma, utom i förrgår då vi firade alla våra Karlar som hade namnsdag. Då middag i Experiums restaurang, nära spelhallen som barnen älskar. Jag åt kalvinnanlår med stekt potatis gunnochi och rödvinssås.

ost_kex

Kvällsfika – pricken över i på dagen. På Ica här i närheten hittade vi extremt goda tunnbrödchips med gourmetsalt. Lite brieost, vindruvor och en varm kopp te – sen sover vi alla som berget.

Nu laddar vi med grötfrukost inför näst sista skiddagen. Kan bli både utför och på tvären så det gäller att fylla på. Trevlig torsdag!

9 kommentarer
 1. Va mysigt ni har det 🙂 Den där glasstallriken ser mumsig ut! Härligt med skidåkning, var evigheter sen man blir verkligen sugen när man ser dina bilder 🙂 Ha det fint! Kram

 2. hej!
  Vad gott och mysigt! Och vad mycket mat! Jag håller på att ta mig ur en ätstörning på egen hand men tycker det är svårt med mängder. Är det du äter anpassat för att gå upp i vikt eller kan ”alla” äta så? Eller är det baserat på att du kommer att träna så mycket? Jag tränar tre gånger i veckan så inte så mycket men kanske borde tänka på det ändå?
  Tack för en grym blogg som fått mig att vakna upp och ta tag i mitt liv!

  1. Linnea – jag vet ungefär hur mycket jag ska äta vid olika måltider & de dagar jag tränar tar jag ett extra mellanmål (ex en banan + ett glas mjölk eller en Gainomax). Det jag äter är inte för att gå upp i vikt utan för att bibehålla min vikt. Det är personligt anpassat men inget extremt åt något håll, så de flesta kan nog äta så.

   Vad glad jag blir att du också tagit tag i din ätstörning. Önskar dig all lycka till med det. SÅ värt att kunna äta fritt & få ett roligare liv ❤

 3. Hej!! Det är så spännande att följa din blogg å din resa mot en god hälsa! Blir glad när jag ser allt du äter då jag själv kämpar!! Undrar bara om du har stannat upp i din viktuppgång och hittat din energibalans? Är det något man reglerar med att öka eller minska portionerna eller får man ett visst schema man ska äta efter från början? Hoppas du förstår vad jag menar!! Stor kram

  1. Marie – jag har följer fortfarande ett matschema med samma portionsstorlek, men det känns som att vikten stabiliserat sig. Jag går alltså varken upp eller ner i vikt pga att ämnesomsättningen kommit igång. Jag ska inte minska eller öka mängden mat, men kommer få bestämma mer själv VAD jag äter. Dock med samma tänk & ”utmaningar”.

   Lycka till med din egen hälsoresa!
   Kram

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras