Hemligheten bakom svärmors biffar

ans_biff

Alla har vi våra parradrätter och min svärmors är pannbiff med stekt lök. Hon själv beklagar sig varje gång över ”dålig fantasi” – vi andra jublar. INGEN gör så goda biffar som hon, men vad är hemligheten undrade jag vid dagens middag?

biffar

Kan det vara Aromaten i smeten mån tro? Eller sockret?

 

Svärmors biffar: 

  1. Blanda ströbröd + lite potatismjöl med mjölk. Krydda med örtsalt, Aromat, vitpeppar, kryddpeppar och en nypa socker. Blanda och låt svälla.
  2. Blanda i köttfärs, forma till biffar och stek i ordentligt med smör. Lägg upp i en ugnssäker form.
  3. Häll i lite vatten i stekpannan + en buljongtärning. Häll skyn över biffarna.
  4. Skiva och stek lök. Lägg på biffarna.
  5. In i ugnen på ca 175° tills de ska ätas ihop med kokt potatis och grönsaker.

junior_armh

Eller tillbehöret av familjen, Dalalugnet och knäckemackor? Jag skulle kunna leva på knäckebröd (OBS! Inte små Wasa Husman-rutor utan de där stora runda kakorna) med smör och ost, men inte hemma i stan. De hör liksom inhop med landet. Och svärmors biffar.

6 kommentarer
  1. Det är kryddpepparn!! Det har min mamma i sina biffar och det gör så mycket av den goda smaken. Jag trodde länge att skillnade mellan hennes och mina var att hon har älgfärs och jag gris. Det visade sig när jag frågade att hon inte alls hade älg, utan gris… men kryddpeppar hade hon.

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras