Vardagsmat -3 rätter

fisk_ris

Godmorgon! Idag startar jag upp bloggen med middagstips för dig med idétorka. För det mesta är det roligt att laga mat tycker jag, men ibland har jag svackor och kör på samma rätter flera veckor i rad. Just vardagsmaten är extra utmanande p.g.a. tidsbrist och mycket annat i skallen, men just nu har jag många idéer. Extra roligt är det att själv hitta på maträtter av rester och det som finns hemma.

fetaost_fisk

Som i måndags – en fiskgratäng med 2 paket hookifilé som bas. Jag la ärtor i botten, på med fisken, ringlade olivolja och pressade citron över, kryddade med peppar och flingsalt. Sen blandade jag crème fraîche med smulad fetaost och örtsalt som jag bredde över fisken. In i ugnen på 225° i ca 30 minuter. Till hade vi basmatiris och ”grönsaker för fisk”. Mycket gott, och ändå blev det över till en matlåda.

kottf_grat

I tisdags en köttfärsgratäng av överbliven kokt pasta penne och köttfärsås. Jag la pastan i botten, bredde köttfärsåsen över, blandade matlagningsgrädde med 2 ägg, riven ost, peppar och salt och hällde över allt samman. In i ugnen på 250° i ca 20 minuter.

pannkaka

Onsdag – pannkakor! Både tunna och en ugnspankaka med bacon. Japp, en hel dag före traditionella pannkaksdagen, men ihop med vispgrädde och sylt av vildhallon kan man knappast fira lill-lördag på ett mumsigare sätt.

P.S. Yes – jag är storkonsument av bakplåtspapper. Diska är inte lika kul som matlagning 😉 D.S.

6 kommentarer
  1. Superbra när du kommer med receptförslag! Jag älskar att laga och äta mat och det är alltid bra med ny inspiration. Tack!
    /Helena V

  2. Ha, tänkte just ”bakplåtspapper, vilken grej!” när jag kom till slutet!!

    Middagstips är inte heller fel! Alla sätt att variera är bra. Sen tycker jag det är så skönt att se tips som inte är tokkomplicerade heller. Barnen får ju oftast både bra och vällagad mat i skola och fröskola, och själv harm an kanske ätit en lunch ute eller matlåda (är själv hooked på blueberrys falafelsallad just nu, skulle kunna äta den varje dag hela veckan fast den är dyr!) så det är inte fel att servera gröt, fil o macka, soppa eller varma mackor på kvällen utan dåligt samvete.

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras