Chokladtårtor till nyårsmenyn -vinnarreceptet

paket_alla5

Det mesta går att tillaga i en micro med grill-, bak- och ångkokningsfunktion, och jag har fått flera bra tips vid tävlingen om en Whirlpool MAX 39. Som chokladälskare föll jag dock för Gunilla Lundbergs meny med en smarrig chokladkaka till efterrätt, garanterat smidig att tillaga i en micro:

Ingredienser chokladkaka:

  • 200 gr rumsvarmt smör
  • 1 dl socker
  • 2 dl farinsocker
  • 1 ägg
  • 5 dl mjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 tsk vaniljsocker
  • en nypa salt
  • 2 dl mörk choklad
  • 2 dl ljus choklad
  • ev. 1 msk jordnötsmör

Gör så här:

  1. Rör ihop smör, socker och farinsocker.
  2. Tillsätt ägg, mjöl, bikarbonat och salt.
  3. Hacka chokladen och blanda ner i smeten.
  4. Tillaga på maximal effekt i ca 15 min (känn med sticka – ska vara lite kladdig i mitten).
  5. Serveras ljummen med vaniljglass och hallon.

Grattis Gunilla och GOTT nytt år!

Någon bild av Gunillas chokladkaka har jag inte men en annan läcker chokladbomb, garanterat lätt att microbaka, ser du ovan. Bilden är från förra julen men jag gjorde den även i år och bytte då ut chokladen i smeten mot nougat. Rekommenderas! Receptet hittar du här.

1 kommentar

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras