Julafton 2013 i bilder

jul13_jagJulafton är över för den här gången men juldagen är ändå snäppet bättre tycker jag. Alla höga förväntningar är borta och kvar är alla goda rester…

jul13_mat

Av julmaten. Den har stått och gottat till sig ett dygn och eftersom man har redan smakat av allt vet man vad som är värt att satsa på.

jul13_tomte

Och av julklapparna. Arbetet med utdelning, uppackning och att slänga ett berg presentpapper är avklarat. På juldagen kan det roliga börja och jag är lika ivrig som barnen på att testa Hugos nya skiboard, Hampus skikick (? kickbike för snö) och bygga allt från Lego Chima och Juniors Jake & Piraterna i Duplo.

jul13

Min julafton var fin. Visst – mormor var magsjuk och en storm över Jorm tog vår ström så att alla fick springa runt i pannlampor jag fått från Engerize i väntan på tomten. Vi kokade kaffe på triangiakök, eldade i kaminen och tände levande ljus (t.o.m. i granen). Men det var hög mysfaktor och jag har inte varit så avstressad på flera år.

jul13_gradde

Jonasarna (min bror heter också Jonas) fick stå för träningen. När strömmen var borta fick de vispa grädde till tårtan för hand, och jag själv saknade visserligen skön julfys men behövde inte stressa för att hinna med den och allt annat. Jag åt av allt jag ville utan att tänka och analysera. Smör på brödet, julgodis och tårta utan en strikt träningsplan för dagen efter. En mentalt lättare jul än på länge.

Fysiskt däremot något tyngre. På bara 6 veckor har jag gissningsvis gått upp ca 4 kg, och kommer behöva byta ut många plagg i garderoben framöver. Ändå en positiv känsla att få mjukare former, en rumpa och att ge kroppen möjlighet att återställa alla värden på insidan.

God Jul kroppen. Lovar att vara lite snällare mot dig 2014 ♥

22 kommentarer
 1. Ser superhärligt ut! Hoppas ni får några riktigt mysiga mellandagar. Själv fick jag din mans bok i julklapp, perfekt uppladdning inför tjejklassikern i år. I kombination med din inspirerande blogg förstås 😉 Gott nytt år!

 2. GOD JUL i efterskott, och så fint ni ser ut att ha haft det! SÅ VÄL jag känner igen mig i det du skriver om kroppen och viktuppgång. Fick anorexi när jag var 16, var typ friskare när jag var 24, fått lite återfall då och då under åren och kämpar för närvarande mot samma ortoreximonster som du verkar tampas med, även om jag har hyfsad fason på mitt och ”bara” pendlar mellan periodisk fasta och överätning kvällstid… Orsak till återfallen vill du nog slippa höra eftersom du inte vill åka på det när du väl kommit ur din ätstörning… Men i mitt fall handlar det om att jag blir knäpp i huvudet när jag väger för lite, och anledningen till att jag vägt för lite har varit upprepade magsjukor under utlandsvistelse samt jobbiga graviditeter x 2, och nu senast en ammande liten kille som visat sig vara allergisk mot det som stora delar av min kost baseras på (är vegan, han är allergisk mot baljväxter och nötter och överkänslig mot en massa frukter och grönsaker – och jag vill inte sluta amma förrän jag är säker på att han får i sig näringsriktig mat utan bröstmjölken som stöd).
  Kram och kämpa på!

 3. God fortsättning Anna – vilka underbara bilder. Så härligt med snö, här klättrar killarna på väggarna, regnet öser ner och det är så mörkt ute. Jag har halsont sen en vecka, så ingen träning för mig heller. Vet du, efter att ha följt dig under några jular så känns det här årets som den bästa – du slappar, tar dagen som den kommer och tillåter dig njuta. De kilon du gått upp är bara plus, de behövs och de klär dig enormt väl. Behåll dem!!
  Önskar dig en riktigt snäll och balanserad start på det nya året, så att du mår bra på det sätt som är bäst för dig.

  stor kram.
  a

  1. Anna – så känner faktiskt jag också, men det kan ibland behövas ett par år att komma till insikt & under den galnaste perioden med tvillingarna hade jag inte en chans att känna efter.

   Tack & detsamma till dig. Stor kram tillbaka!

 4. Kan det finnas några bättre anledningar att byta ut sin garderob än att du mår bättre och är snyggare än nånsin?? Du är en förebild Anna! Gott nytt 2014 – ett toppenår 🙂

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras