Lättlagat julgodis

ans_julgodisDet behöver varken ta tid eller vara svårt att göra eget julgodis. Inga lyxiga praliner a´la Ernst, utan vi sänkte nivån till barnens. Allt som behövs är marsipan, karamellfärg, blockchoklad (alt. annan), nougat och knäckformar.

julgodisFusk-ischoklad: Smält choklad (mörk/ljus eller både och) + nougat över vattenbad. Fyll med liten sked i knäckformar och låt stelna.

Marsipanfigurer: Blanda karamellfärg i bitar av marsipan. Forma figurer och doppa i överbliven smält choklad/nougat-blandning.

Inga problem att få in några ”utmaningar” i matschemat dessa juldagar. Mums! 🙂

3 kommentarer
  1. Jag måste bara påpeka en sak; Om du tittar på bilden ovan på dig själv, ser du hur du strålar där? Du ser helt fantastisk ut och så mycket mer välmående än för någon månad sedan. Jag är imponerad över hur du kämpar, för tro mig, jag har gått igenom samma sak fast på enget vis. Jag önskar dig allt gott och att du verkligen fortsätter våga sätta hälsan i första hand. Njut av livet och god jul!

    Kramar från Skåne!

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras