Ångkokt broccoli & pepparkaksrulle

broccoli_micro

Det här med balans kan vara hur svårt som helst, men lär man bara känna sig själv behöver det inte vara så krångligt. Med en bra grund av näring är det inte farligt att ibland äta lite socker, och för er som tränar ta en spontan vilodag. Jag har som bekant levt på kickar av koffein, protein och endorfin – superkul för stunden, men inte hållbart i längden. Nu ska jag bli mer ”mellanmjölks-Svensson” vilket kan verka tråkigt, men jag får ha kul på andra sätt.

broccoli_micro2

Balans på ett lätt sätt kan innebära en mix av:

1. Broccoli – en av de mest näringstäta grönsakerna, som på ett smidigt sätt ångkokats för att behålla mer näring och med lagom tuggmotstånd. Jag har fått hem en Whirlpool MAX 39 att testa, i vilken man både kan ångkoka, grilla och baka. Just ångkokningsfunktionen var jag mest nyfiken på och i de tillhörande formerna med durkslag var det hur enkelt som helst att ångkoka broccoli från fruset tillstånd till varmt och knaprigt. Tummen upp!

pepparkaksrulle

2. Gofika en vanlig onsdag. En bra filosofi Mando har är att inte koncentrera allt godis till helgen, utan att man avdramatiserar det och kan ta en bit vilken veckodag som helst. Då blir det inte att man vräker i sig ”den enda tillåtna dagen” utan kan nöja sig med en mindre mängd.

Igår kväll testade jag och barnen en Pepparkaksrulle från Delicato som var riktigt delikat.  Jag har alltid tyckt att pepparkaksdegen varit godare än torra kakor, och de här ”limited edition” damsugarna var som mjuk deg fast godare. Mums ihop med mellanmjölk i lagom fin Svensson stil 🙂

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.