Kyckling på fredag

Dagen till ära fortsätter jag på fredagstemat, och den där ”kyckling på fredag”-reklamen sitter kvar i skallen på mig även om den inte rullar på TV längre (?!). Men varför inte – det är ju gott och gott vill de flesta äta en fredagskväll. Ja andra dagar också. Den här mozarella/parmaskink-varianten gjorde jag tidigare i veckan:

  1. Häll en skvätt olivolja, sojasås och kryddor på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Gnid in kycklingen och grönsaker du gillar i olje/kryddblandningen och tillaga i ugn på 225° i ca 20 min.
  3. Snitta kycklingen och se så att den inte är rosa. Peta in en skiva mozarella i skåran.

4. Rulla parmaskinka runt kycklingpaketen och höj värmen på ugnen till 250°. In igen i ca 10 minuter tills skinkan fått fin färg och osten smält.

5. Ät gärna ihop med tortillini spenat/ricotta, klyftpotatis, ris eller vad du gillar och en god sallad. Till min sallad gjorde jag en dressing av Creme Fraiche, smulad fetaost, pressad vitlök, peppar och örtsalt. Mums!

Middagen är den enda måltid jag själv får bestämma vad jag vill äta (+ lunch på helgerna), även om fördelning och mängd är styrd. Ett bra sätt att lära sig äta lagom stora portioner av alla näringsämnen, innan Mandometervågen plockas bort och man ser med blotta ögat hur tallriken ska se ut. Idag åker den däremot med till Dalarna där vi ska tillbringa helgen hos svärmor. Mysigt.

Trevlig helg!

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras