KORV

20131112-122459.jpg

Det är en stor dag idag – Anna Lissjanis ÅT KORV till lunch. Och överlevde. Nog för att det var en ”finare” lite hot variant (inte den på bilden) men jag är sjukt stolt 🙂

Alla har vi våra fobier – stora eller små, och själv har jag inte ätit korv sen jag var barn. Inte för att jag härmed ska delta i någon korvätartävling, men att inte ha massa inbillade regler för sin kost gör livet friare.

16 Comments
  1. Det är bra att öva, har gått genom samma våndor själv gällande mat och annat. Tack för en bra blogg, började följa dig förra veckan.

  2. Du är en kämpe Anna och det är fantastiskt att du vill/orkar dela med dig av din resa framöver. Angående korven, köp Sorundas – det är det enda vi (jag köper så det blir inget annat) äter och den smakar faktiskt kött! Vi är många som hejar på dig, kämpa på! kram

  3. Jag blir verkligen inspirerad av dig! Själv har jag massor med livsmedel och maträtter som jag inte kan äta pga mina egna restriktioner. Dock har jag bättrat mig och försöker övervinna mina rädslor. Jag åt falukorv för någon vecka sen och det var ju inte så farligt! Det jobbiga är att så fort jag tar ett steg fram så känns det som att jag nästa dag tar tre steg bak igen. Därför blir jag så glad när jag läser att andra kan. Då kan jag också!

  4. Wow! Grymt bra jobbat. Tror inte att någon själv som inte har genomlidit det kan förstå vad du precis har gjort. Att utmana sig själv och genomlida stunden efteråt, har själv många livsmedel som är ”förbjudna” som jag kämpar med. Vet inte hur många gånger jag har brutit ihop över mat jag varit tvungen att äta när jag var på behandling och efteråt. Är ju inte så att man nu måste äta ”korv” varje dag men att kunna äta det utan ångest och oro ibland – det är det livet man vill sträva efter

  5. Vad du inspirerar! Åt själv falukorv för någon dag sen och just då var det inte så jobbigt men dagarna efter.. Vill bara så hemskt gärna kunna äta ALLT. Är till och med avundsjuk på mitt gamla jag som älskade korv med bröd och lösgodis. Och aldrig skulle få för sig att få ångest av mat.

  6. Korv kan ju vara svingott så grattis!! 🙂 Mmmmm stekt falukorv och stuvade makaroner… eller grillad korv vid lägerelden… eller min familjs absoluta favvo: kokt korv (från ”korvtermosen”) i skidspåret. Då blir man stark på träningsrundan.

  7. Korv är också nåt jag inte gärna äter men det händer ibland. Jag tycker du är så duktig som tar tag i det som känns svårt och inser att det inte är så farligt!! Heja dig! Kram

  8. Alltså – första tuggan bar emot, men sen var det helt ok. Inte så ”gummiaktigt” som jag tänkte mig, och det här var en med lite smak också. Jag hade absolut ingen ångest för att jag ätit korv, utan min fobi har varit just för själva smaken och konsistensen.

    Mina föräldrar brukar skicka iväg eget nötkött & få hem korv av detta. Nu när jag kommit över min princip kan det nog bli lite grillad korv framöver – speciellt just Jorm-korv 🙂

  9. Du är så stark och jag är väldigt imponerad av din beslutsamhet! Är glad att du fortsätter uppdatera din blogg och berätta om din resa, är säker på att den hjälper väldigt många som inte kommit lika långt som du. Hoppas att du fortsätter berätta. All cred till dig, det krävs verkligen att man jobbar med sig själv. Att man är ärlig och att man kämpar vidare även de stunder när paniken kommer och man bara vill tillbaka till tryggheten

    Kram
    ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.