Lördagsmiddag & nyhetsfrukost

Vaknar till liv med en så skön känsla i magen. Igår kväll åt vi middag hos några goda grannar i samma hus, vars son Hugo och Hampus leker mycket med. En kväll full av god mat och prat på både djupare och ytligare nivå.

Vänner behövs och är något jag inte hinner med i den grad jag egentligen vill och behöver. Ekorhjulet snurrar på och när allt fix på eftermiddagar och helger är gjort finns ingen tid eller energi kvar. Dessutom är det ett eget val att hålla oss hemma då det inte går att slappna av om vi skulle ta med 2-åriga tvillingar + en busig 6- och 8-åring.

Men i samma trapphus var det igår perfekt att låta storbarnen ha kombinerad filmkväll + hålla ett öra på sovande tvillingar. Dom fick FF och vi fick BF – win win 🙂

Därför så glad och efter morgonbestyr med barnen har jag landat framför en nyhetsfrukost. Inte dom på TV, där är det 100% Bolibompa, utan i form några nya produkter jag fått hem under veckan att testa. Vissa mindre intressanta men de jag själv gillar tipsar jag gärna om:

I frukostskålen:

 • Arla Wellness Protein Control Yoghurt – innehåller dubbelt så mycket protein som vanlig yoghurt. Kanon då det räcker med en produkt istället för att blanda Kvarg i yoghurten som många gör. Krämig, mild och god. Idag naturell, men vaniljsmaken så är så god att den passar till efterrätt, t.ex. fruktsallad. Finns även som återhämtningsdrycky med ännu mer protein.
 • Blåbärsmüsli från AXA (som jag skrivit om tidigare).
 • Nötter, linfrön, pumpakärnor.
 • Lingon- och kråkbärpulver från Swedish Health Bazaar. Torkade bär i pulverform med massor av antioxidanter från svenska bär. Kråkbären har högre antioxidantinnehåll än blåbär. Wow vilken smak och i praktisk form. Tummen upp!
 • Äppelmust från Kiviks musteri. Det är verkligen skillnad på juice och juice. Den här smakar verkligen ÄPPLE, och produceras av svenska sorter där jag själv har mina rötter – vackra Österlen.

Nu mot Sats med 1/2 familjen. Storbarnen springer över till grannarna och mannen har åkt till havs för att fiska. Han har lovat fisk till middag, men ingen slemmig gädda utan sushi så det är helt ok. Ha en skön söndag!

10 kommentarer
 1. Men lilla Anna,
  ”De bjöd på mör köttgryta full av smak, potatismos, baguette, ost, glass och mango. Mums! Som jag sagt innan är mat inget problem för mig när jag mår bra. Jag älskar god mat och utan stress, omgiven av vänner får jag aldrig ångest eller tänker på näringsinnehåll”

  Ok, så varför måste du då kommentera och VISA att du åt något så onyttigt som glass, vitt bröd och potatismos?
  Eller vad är det som du vill säga egentligen?
  För det skiner igenom ganska så klart att det även om du försöker säga att det inte var så att du TÄNKTE på det.
  Ville du påpeka att du nu är ”duktig” och äter allt när du är ”avslappnad” – kanske mår du bättre fortare om du inser att du har en ganska fix idé om mat och vad som är nyttigt näringsinnehåll etc.
  Kanske det är bättre för alla dina läsare om de förstår att du har en fix ide….
  By the way….ta det lite lugnt med alla fibrer och nyttigheter så du inte sabbar magen oxå. Ganska vanligt i ultrahälsokretsar. (Där de kallar det, mjölk, gluten etc mage….) Läkare kallar det för mycket fibrer mage…

  En hälsoblogg ska kunna se ut såhär om personen mår bra – särskilt som personen tränar 5-6 ggr i veckan och har en mycket hög aktivitetsnivå:
  ”De bjöd på mör köttgryta full av smak, potatismos, baguette, ost, glass och mango. Mums! Jag älskar god mat och att sitta ner utan stress (no kids :).— och att vara omgiven av vänner.

  Koola ner dig….du är faktiskt väldigt bra som du är….och hur ska du orka leva såhär i 50 år till?
  Du har tusen människor som beundrar dig – för att du är du.
  Inte för att du käkar linfrön och proteinyougurt. De gillar dig kanske ännu mer om du visar att du kan hålla dig i form och må bra och träna 3-4 ggr i veckan….Kan du inte vägleda dem att hitta en hållbar väg?

  Kram

  1. Madde – intressant hur du väljer att tolka mina ord jag skriver ärligt, utan att tänka på hur de ska uppfattas. Har jag inte varit tydlig nog med att jag har ett komplicerat förhållande till mat?

   Sen vill jag också vara tydlig med att jag aldrig kommer ändra mitt personliga liv för att andra ska bli nöjda. Jag lever MITT liv, skriver inte att alla andra ska leva så och tycket själv att jag är tydlig med vad som är hälsosamt.

 2. Madde – en fråga till dig; ”något så onyttigt som glass, vitt bröd och potatismos” … Det är väl helt vanlig mat som man kan äta i lagom mängd för att man gillar det? Varför ska mat alltid skuldbeläggas? Jag hängde kanske inte riktigt med i ditt resonemang här, men när du inleder din text med ”lilla Anna” så får jag lite dåliga vibbar.
  Man behöver ju inte alltid märka ord – Anna har väl varit väldigt tydlig med att hon jobbar hårt med att få ett alldeles vanligt avslappnat förhållande till mat, nånting som många fler behöver ha.
  Ska för övrigt också äta köttgryta idag. MED potatismos.

  1. Anna & Susanna – jag är helt ärlig med det jag skriver. På gott & ont eftersom det är kul att visa sin styrka mot någon ur balans. Hur det tolkas är upp till var och en, men jag är jag – like it or not 🙂

   P.S. Jag åt OCKSÅ potatismos, bröd & glass i lagom mängd. Och jag njöt, hade trevlig & mådde bra efteråt. Jag lider mer av en stress- & utmattningsdepression än anorexi & problemen kommer & går beroende på hur jag mår för stunden. Som jag skrev är det jag äter inte mitt största problem. Kram! D.S.

 3. ”Lilla Anna”… här svänger vi oss med härskartekniker hej vilt. Riktigt ofräsch kommentar.

  Själv blev jag sugen på köttgryta, kan nog bli det till kvällsmat. Med potatis i någon form och massor av grönsaker. Sen Solsidan, får ju inte missas 😉

 4. Jag blir riktigt ledsen när jag läser såna här kommentarer. För det första tycker jag att Madde har en väldigt överlägsen attityd i sin kommentar. Jag skulle bli galen om någon inledde en kommentar med ”men lilla …”. Precis som om Anna inte skulle känna sin kropp bäst själv.

  Det är mycket ”damn if you do, damn if you don’t”. Varför får inte Anna äta det som hon vill och mår bra av utan att andra ska lägga sig i? Tycker att Annas blogg är vettig, i överlag tycker jag att hon tar sitt ansvar som hälsoförebild och visar upp alla delar av sitt liv och delar med sig av sina tankar om träning, mat och allt annat som hör livet till.

  Jag förstår inte heller varför du skriver att en hälsoblogg BÖR se ut på ett visst sätt om en person mår bra. Är det verkligen din sak att avgöra om andra människor mår bra eller inte? Jag kanske mår bra av att äta på ett visst sätt och träna på ett visst sätt. Dessutom ger en blogg en ganska endimensionell insyn i en människas liv. Hur kan du veta hur Anna väljer att leva sitt liv och vad hon mår bra av? Du känner henne inte, du har bara läst hennes blogg. Respektera människors integritet och inse att de väljer sina egna vägar.

 5. Äh bry dig inte om sådana kommentarer. Det är ju så olika hur folk väljer att tolka det man skriver och man kan inte göra alla nöjda. Kul att du haft en trevlig kväll i alla fall! Kan det varit en Le Creuset-gryta jag ser på bilden? 😉 Har själv en sådan men har inte gjort någon riktig köttgryta än. Hoppas du får en bra vecka! 🙂

  Kram!

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras