Löpvantar & mössor -3 tips

Inte samma tid men samma kanal, där bilderna är från i tisdags morse. Igår kväll var det ”TungaBen” och SnabbaFötter som höll kurs. Styrketräna ben samma dag som löpkurs – smart! Nej, men tanken vid kurserna är inte att plocka kilometrar, utan mer tekniksnack, löpskolning och träningsplanering, så det blev inte så svettigt. Dessutom höll löcoach-Kenth löpbiten och jag tog det lilla lugna och drog deltagarnas väskor i Charioten bakom cykeln.

Kenth däremot sprätte på med lätta ben upp- och nedför backarna likt en gasell. Vissa är som gjorda för löpning, och själv klagar jag inte heller dagar jag INTE styrketränat ben, men så kan det gå när man inte planerar sin träning utan går på känsla 😉

För årstiden är det irriterande varmt ute. Jag är ivrig att inviga mina nya fina löpvantar och mössor, t.ex. handskarna Kenth vinkar med ovan.

Men på igår kväll var det svalt att cykla/stå still och suga in tips från Kenth. Den varmfodrade Craft elite run jacket (finns även helt i lila) och Craft WP stretch tights från Crafts aw-kollektionen, som jag visar upp på bilden ovan, kom väl till pass. Inte lika tjockt fodrade kläder som de från Röhnisch, men betydligt varmare än vanliga löptajts och lagom en höstkväll som igår. Annars fryser jag inte så mycket om överkropp/ben när jag springer, utan mest fingrarna. Varma löpvantar tipsade jag inte om i söndags, men här ovan är 3:

 • Running Winter Gift Pack (överst till vänster) – mjukt fodrade löpvantar (säljs ihop med varm och vindtäta svarta mössan i mitten nedan).
 • Craft weather hybrid glove (de gula som även finns i svart) – vind och vattenskyddande handskar med extra vindskydd att dra över fingrarna.
 • Craft ”tunna mjuka vantar” som du kan ha i ett par andra vantar om det är kallt. Hittar dem inte till försäljning än, men just fingervantar i tumvantar är ett säkert tips till dig med frusna fingrar.

En bra löpmössa har jag också saknat, men även det har Craft bra varianter av. Ovan två i vindtätt funktionsmaterial och den längst till vänster för ”finlöpning”:

 • Big logo cap – mjuk och varm mössa som passar till det mesta och finns i flera fina färger.
 • Running Winter Gift Pack – varm och vindtät funktionsmössa. Lätt, elastisk och ventilerad framtill som sälj ihop med fodrade löpvantar ovan.
 • Craft thermal hat – samma som mössan ovan, men säljs utan vantar i olika färger.

Hela jag i en löpdröm. Tyvärr dolde mörkret detta vackra igår kväll, så du som kan – ta vara på dagsljuset! Spring ut och njut.

P.S. Tips! Craft WP stretch jacket i förra årets färger finns på REA här. D.S.

6 kommentarer
  1. Mari – nej, de är inte mer varmfodrade, men tillsammans med vind/fuktskyddet blir de nog varmare. Jag har inte hunnit testa än 🙂

 1. Alltid härliga tips du kommer med! Har du några bra tips på löparjackor som är lätta men som samtidigt tål regn? Bor i Göteborg och älskar att springa i regnet men en löparregnjacka hade suttit fint för att undvika att bli dyngsur. Kram Ida

  1. Ida – Craft har en löparjacka för ”dåligt väder”, http://www.craft.se/sv/produkter.html?tx_mdb_pi1%5Bview%5D=viewLVL3&tx_mdb_pi1%5Blvl1%5D=Craft&tx_mdb_pi1%5Blvl2%5D=Layer%25203&tx_mdb_pi1%5Bpageid%5D=279145&tx_mdb_pi1%5Blvl3%5D=RunTrail Vented

   Annars är min uppfattning är att regn inte är något stort problem när man springer. Under tiden man springer är man varm trots regnet och efteråt kommer man ju in i värmen och kan byta till torra kläder. Satsa hellre på bra underställ UNDER en funktionsjacka 🙂

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras