Tropisk hälsomorgon

PANG och det har blivit galet kallt ute. Jag höll på att frysa öronen av mig vid gårdagens löp-PT, så nu har jag fattat vinken – det är höst! Min bästa årstid faktiskt, men det förhindrar ju inte att man drömmer sig bort med en favoritbild värme från Mallis i somras…

..över en tropisk frukost. Kesella blandat med keso, naturell yoghurt, bitar av persika, vindruvor och topping av AXAs nya Tropical Müsli med bl.a. ca 10% fibrer, melonsmakande puffar och kokosflingor. Supergod kombo, även om jag vet att Dietist-Jennie skulle höja sitt finger över att det är för lite fett. Det fick bli en klick kokosolja i proteinkräm vid sidan om istället. Bara för att det är så gott till en rykande kopp te.

Inget typiskt före-tränings-mål för mig med så mycket frukt och laktos, men vilodagar som idag funkar det för min känsliga mage, och det är perfekt med en ”testa-müsli-vecka” inför Lidingöloppet. 

Till Hugo (den enda som inte dricker välling på morgonen) gjorde jag en smoothie, även den med lite tropiskt tema. Fryst mango och jodgubbar, ett äpple, 1 tsk kokosolja, 1 tsk kokossocker och mjölk ner i råsaftscentrifugen. Jag själv tog en hut  – kanongott! Det tyckte inte Hugo…

Hela familjen försöker satsa mer på hälsan i höst. Jonas genom att dra ner på kaffe och skräpmat under vardagarna, jag genom att sluta missbruka tuggummi och att äta MER skräpmat under vardagarna (haha, nja, men slappna av mer och inte vara så extremt noga). Till barnen ser jag till att det finns morotsstavar att hugga in på när de är sugna, och så bättre frukostvanor än bara mackor. Får testa fler nyttiga smoothe-varianter framöver, för det är ju smidigt med en komprimerad fruktshot till en 8-åring med dålig morgonaptit.

Och så nallarna förstås. Bättre frukost till nallarna 🙂

Ett blogginlägg i samarbete med AXA ( inte ”stora-vällings-bolaget” 😉

Vill du veta hur bra DIN frukost är? Fota din frukost, lägg upp en bild + #frågadietisten på Instagram och du får en kommentar av AXAs dietist under bilden.

9 kommentarer
 1. Ha ha ha! Klart nallarna också ska ha välling! Ja visst är det svårt med barn som inte har någon aptit på morgonen och man bjuder på det ena efter det andra och ingenting duger. Våran snart 4-årige kille, äter inte så mycket frukost alls som han borde (om han äter något över huvud taget) men en proteindryck med chokladsmak tycker han minsann om! Star Nutritions Gourmet-Pro smakar ju som Oboy!

 2. En liten fråga 🙂 hur mycket proteinpulver har du i din kräm? Är lite ny på detta med proteinpulver så har ingen aning om proportionerna 😉

 3. Tjo!
  Vilket härligt inlägg! 🙂
  Ja, sommaren var härlig, men hösten blir nog himla bra den med. Det gäller bara att va förberedd. Jag kände också att det blev kallt om öronen när jag var ute i morse. Kommer nog investera i ett öronvärmningsband (vad det nu kallas) (mössa blir för varmt nu), jag vill ju kunna springe ute mera.
  Jag saknar dig med, du är så inspirerande och en faschinerande person. Och rolig. 🙂
  Ha det bäst, kram!

 4. Jag tränar inte så mkt som du, men jag käkar alltid rikligt med frukost…skulle inte mättas av en tallrik med flingor och keso…rätt förvånad över hur du klarar dig på den mängden….men vi är ju alla olika…
  Min frukost är gröt, ägg och macka..

  1. AN – jag är sällan hungrig direkt på morgonen + har det stressigt med alla barn som ska iväg till skola & förskola. Detta är därför helt lagom för mig direkt från sängen, men sen äter jag en 2a frukost/mellanmål efter bara ett par timmar.

   Hur mycket mat som är lagom är väldigt individuellt – både gällande dagsstatus, hur ofta du äter & när du åt sist (jag äter stor middag mellan 20-21 kvällen innan), m.m.

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras