Färskpressad grön godmorgondrink

Det är inte min stil att plocka fram morötter, spenat och ingefära att kombinera proteinpulvret med på morgonen, men kanske kan bli? Jag jobbar i alla fall på det m.h.a. värsta frukt- och grönsakspåsen + en juicepress från Philips jag fick med ett bud från ICA igår. Så vackert när jag lagt upp allt på fruktfatet att esteten inom mig knappt ville röra det, men med så mycket spännande saker hemma (som inte står med på vår repeterade storhandlingslista) var jag tvungen att experimentera.

Livsmedelsverket rekommenderar att vi äter 500 gram frukt och grönt per dag vilket motsvarar ungefär 3 frukter och 2 stora nävar grönsaker. Själv äter jag mer än så totalt/dag, men för dig som har svårt att få i dig allt detta är ett lätt sätt att dricka istället. Speciellt på morgonen när många liksom jag har svårt att äta och det måste gå fort. Därav ICAs drive att få i oss mer nyttiga vitaminer och mineraler genom egna färskpressade juicer eller smoothies. Bra sätt att boosta immunförsvaret inför vintermörker.

I dagens cocktail mixade jag morot, apelsin, lime, citron, ingefära, bladspenat, kokosolja och Gourmet-Pro vanilj. Kanske inte låter eller ser så gott ut, men förbaskat nyttigt och faktiskt helt ok smak. Både bra fett, protein, kolhydrater, fibrer, vitaminer, antioxidanter och nyttigaste grönsaken som finns, d.v.s. spenat (enligt Livsmedelsverket). Sting från ingefäran väckte mig och visst blev drinken lite läcker med skiktning av det orange/gröna? Till barnen gjorde jag också en drink, men bara av apelsin, äpple och plommon för att vara på den säkra sidan, och alla utom en (Junior som behövde den mest) slukade sin drink.

Efter denna gröna vitaminkick är jag redo för ännu en dag hemma med de två på skateboard i bakgrunden. Helt normal snabb morgon hos Lissjanis 🙂

P.S. Fler recept på drinkar med dina favoritfrukter och grönsaker hittar du här. D.S.

3 kommentarer
  1. jag har ju också precis blivit med juicer, och börjar så smått ”förstå grejen” 😉 kan ju dela med mig av min favvo-juice hittills : morot (typ en stor, eller två mindre), rödbeta (1), apelsin (1-2 st), citron (1/2-1), ingefära (jag tar massa, men jag älskar ingefära, man får vara lite försiktig) och så ett äpple eller två 🙂 jag slänger ner en näve färsk baby spenat också om jag har hemma, för att öka grönsaks-procenten 🙂 det kan smaka lite ”grovt” med rödbeta, men jag älskar rödbeta i alla dess former så jag bara diggar det! Apelsin, morot och ingefära = superkombo.

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras