Hallonplättar -recept

Hungern kommer ofta dagen efter hårdare träning, långpass eller tävlingar för mig. Igår kväll var jag mest speedad och hög på endorfiner och for runt full av energi här hemma. Åt mest för att jag borde – inte alls som idag. Nu suger det konstant i magen och det känns att kroppen ligger på minus och jobbar för att återhämta sig.

Hugern väcker min lust att laga något nytt och gott. Med de nya yoghurtsorterna jag fått hem att testa från Verum fanns det här receptet som såg enkelt och mumsigt ut:

Fluffiga hallonpannkakor, ca 4 port:

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 msk socker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk kardemumma (kan uteslutas – det gjorde jag)
  • 2,5 dl hallonyoghurt
  • 2 msk smält smör
  • 1 ägg

I receptet stod att det var för ca 4 portioner, men även om jag dubblade satsen räckte det knappt till mig och 4 barn. Gott betyg på gott mellanmål (för mig – middag för de minsta).

Gör så här:

  1. Blanda de torra ingredienserna.
  2. Vispa först ner yoghurten, sen smöret och sist ägget till en slät smet.
  3. Stek i lite smör tills de är gyllenbruna.
  4. Servera gärna med färska bär och keso, kesella eller vispad grädde.
5 kommentarer
  1. Bra lopp igår! Samma för mig, jag har inte fått någon matlust förrän nu ikväll. Brukar alltid ha svårt att äta både före och efter lopp som är längre än 10 km.

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras