Vinn startplats till Vasaloppet & Craft-kläder

Jag blir lycklig ända in i själen varje gång jag ser det här bilden från Vasaloppet Öppet Spår i våras. Riktigt känner svallet av glädje, kärlek, endorfiner, lättnad att de 9 milen är över, och stoltheten att min kropp och psyket klarade det på över förväntan bra tid, utan större plågor. Men så är skidåkning en av mina favoritsporter också, och jag hade tränat bra.

Blir du sugen på samma otroliga kick som min? Tillsammans med Kiviks Musteri och En Svensk Klassiker tävlar jag här ut en startplats till ”riktiga” Vasaloppet 2014, fulltecknat på 10 minuter när biljetterna släpptes. Men inte ”bara” det, utan även en reflexväst från Craft (värd 575 kr) som andrapris och en långärmad funktionströja från Craft (värd 250 kr) som tredjepris. De 3 bästa hur-du-kommer-igång-med-träningen-efter-semestern-tipsen vinner.

Tävla så här:

 1. Skriv ditt bästa tips i kommentarsfältet på: Hur peppar du dig inför att gå till gymmet eller ge dig ut på promenad? 
 2. Om du inte är intresserad av att köra Vasaloppet – skriv det i kommentarsfältet, så är du endast med och tävlar om fina träningskläder.
 3. Senast onsdag 4 september vill jag ha ditt kom-igång-tips. Lycka till!

P.S. från Kiviks Musteri: ”Du vet väl att Kiviks Musteris Naturens bästa är full av naturliga nyttigheter? Dryckerna innehåller 40 % frukt och all sötma kommer från frukt och bär. Du hittar Naturens bästa i smakerna blåbär och granatäpple på Pressbyrån och 7Eleven. Nu kör vi!” D.S.

75 kommentarer
 1. 1. Jag tänker att jag inte har något att förlora. Om jag är jätteseg en dag orkar jag oftast med en promenad. Då sätter jag inget krav på tempo eller längd, men då jag väl är ute brukar det gå överraskande lätt och jag går längre än jag trodde från början.

  2. Vill inte tävla om vasaloppet, utan om träningskläderna (höggravid just nu.)

 2. Jag lägger fram världens godaste återhämtningsmål som jag ska unna mig när jag kommer hem svettig, endorfinhög och glad! För det vet jag att jag blir och en extra sporre att ta sig från a till b kan behövas!

 3. 1. Jag peppar genom att inte göra det till en börda att träna. Träning är min livsstil och har alltid varit så till gymmet går jag med glädje. Promenader är lite jobbigare mentalt att gå på eftersom jag hellre springer men går jag på ”upptäcksfärd” i ett nytt område, lyssnar på podcast, pratar i telefon eller tar med mina handledsvikter ut och går blir det genast mycket roligare. Att även lägga in lite stopp med parkbänksstyrka längst vägen ger en kul dimension till promenader.

  2. En startplats till Vasaloppet hade varit grymt. Lyckades inte knipa någon den dagen de släpptes.

 4. När jag känner mig omotiverad brukar jag tänka på hur gott jag kommer att må efter träningspasset. Sprängfylld av endorfiner och en ”jag-klarar-allt”-känsla. Det räcker för att ta mig utanför dörren sen brukar det gå av sig själv.
  Vasaloppet hade varit en riktig kick, precis som jag gillar!

 5. Jag kommer inte kunna åka Vasaloppet 2014 då jag hoppas på att ha en rejäl mage då, men kläderna ser jättefina ut!
  Jag peppar mig ofta med att jag hittills aldrig någonsin har ångrat att jag gav mig ut på den där promenaden eller det där träningspasset. Alltså är risken liten att den här gången blir annorlunda. Och vips, bara en minut hemifrån är segheten som borta, och sen stiger lyckokänslan hela vägen. Sen går jag dessutom igång på att fylla på träningsstatistiken på Funbeat 🙂

 6. Woop woop! Bästa tävlingen ever!
  Jag har massa tricks och tips för att komma iväg och träna, t ex så berättar jag för min omgivning att jag ska träna t ex efter jobbet. Då blir jag peppad att genomföra passet. Jag säger till mig själv att ”man ångrar aldrig det man gör, bara det man inte gjorde”. Jag tar på mig träningskläder, har jag väl fått på dom tänker jag inte ta av dem rena. Men oftast behöver jag ingen extra pepp för att träna – I love it!

  JA jag vill jättegärna vinna en startplats i vasan (hej då Öppet spår, hej hej ”riktiga” vasaloppet!)!

 7. 1. Är jag trött och seg efter jobbet och kommer hem till min underbara dotter sprider hon så mycket energi! Samt att jag läser en del teäningsbloggar (bl.a. Din!) och blir träningssugen! Får inspiration och energi att ge mig ut/iväg och tränar! Min dotter är ju 1år och jag har fått någon kick ock vill utföra tjejklassikern inom nästa år! Så nu ligger jag i hård träning! Har tagit hjälp av både kostrådgivare och träningscoatch för att uppnå ett bra resultat!

 8. 1. Min pepp är att jag blir en piggare gladare fru, mamma och kompis när jag tränar och att lite rörelse är bättre än ingen! Sen brukar jag sporra mig med att köpa nya träningskläder när jag klarat av något delmål!

  2. Inte intresserad av någon vasaloppsplats! Men kläderna vore perfekt för vinterlöpningen och längdskidåkningen!

 9. För det första påminner jag alltid mig själv om att det finns inte ETT ENDA träningspass jag någon gång ångrat (till skillnad från när man ”unnat sig” något). För det andra så låter jag min tävlingsanda få bubbla upp till ytan genom att titta på bloggar, bilder m.m. på andra som lyckats och lyckas. Då vill tävlingsmänniskan i mig inte vara sämre och jag pallrar mig upp ur soffan. Dessutom får man ju en enorm fitspo!

 10. Att träna blir som en slags drog, att självförverkliga aktiviteter och träning som innan jag gjorde träning till min livsstil har sett som omöjliga, inga amatörer klarar av detta liksom.
  Men det är väl just det tänket som Klassikern har förändrat hos mig, att faktiskt man kan klara av så mycket mer än vad man tror. Först gör man det kanske på vilja och beslutsamhet, sen gör man det för känslan och den otroliga upplevelsen och belöningen som det ger att komma i mål efter en otrolig prestation!
  Det får mig att varje dag i veckan vilja leva på den känslan och med den känslan är det aldrig svårt att ta sig till gymmet!

  2. Ett av mina träningsmål nästa år är att förbättra mig tid på Vasaloppet och det vore underbart att få göra det på ”riktiga” loppet och inte Öppet Spår som jag åkte i år. Längdskidåkning är en underbart genial sport! Alltså, ja, jag är intresserad av att vinna en plats i Vasan 2014 🙂

  /Isabelle

 11. 1. Jag sätter upp ett mål (öppet spår) tillsammans med mannen i mitt liv så vi tillsammans kan göra upp en plan och ”boka” tid för träning och kan peppa varandra. Träningstiden blir då en avsatt tid för varandra, oftast ute i naturen bortom vardagens stress och jäkt.

  2. Att få träna i en reflexväst från Craft skulle givetvis sätta guldkant på mina pass inför öppet spår.

 12. Utmaningar peppar mig! Har anmält mig till Vasan (öppet spår) redan. Till saken hör att jag aldrig åkt skidor tidigare. Galet kan tyckas men man måste våga för att vinna! Sedan jag anmälde mig så finns loppet där som en hägring i horisonten. När jag tränar tänker jag att jag kommer ha igen min noggranna förträning när jag står där och stakar i skidspåren.

  Eftersom jag redan har en plats så tävlar jag gärna om kläderna.

 13. När jag är omotiverad eller behöver lite extra pepp så försöker jag plocka fram den där känslan av att vara oövervinnelig. Känslan av att kunna lyfta berg, springa genom eld och hoppa över hav – den där nästan overkliga känslan av att vara STARK som man bara får i ett sånt där riktigt endorfinrus som träningen ger! Affirmerar den känslan och ser framför mig hur jag tränar inför Vasan i vinter i ett mörkt och stjärnklart, kallt och tyst elljusspår med massor av härlig snö – stark, trött och lycklig!

  Ida

 14. Mitt bästa kom-igång-tips om man helt och hållet lagt av med träningen under semestern är att köpa ett nytt, snyggt träningsplagg. Lägg upp en ”avbetalningsplan” där varje träningspass kanske motsvarar 10 kronor. Om träningsplagget kostar 300 kronor är avbetalningsplanen därmed 30 träningspass som ska avverkas inom en viss tid. Upp med en lapp på kylskåpet och fyll i för varje avklarat pass. Vips, så är passen gjorda, plagget ”avbetalat” och en ny träningsvana har skapats.

  Jag har inga planer på att åka vasaloppet nästa år, men en uppdatering av träningsgarderoben hade varit väldigt välkommet. 🙂

 15. Om jag mot förmodan skulle behöva lite pepp för att ge mig i väg, så tänker jag på känslan som garanterat kommer efteråt..och på svettlyckan…
  Tävlar inte om startplatsen.

 16. Jag brukar lyssna på en bra bok och det gör att jag vill gå ut gå eller springa för att få höra fortsättningen. Så det ger ju lite extra motivation om boken är spännande – medryckande- jag vill ju bara höra mera! Detta ger inga motivationsbekymmer 🙂

 17. Om jag inte vill ut o springa/promenera nu så behöver jag bara ta en titt ut genom fönstret. Löven håller på ändra färg till gult, orange o rött, himlen är klarblå och luften krispig! Detta gör mig galet träningssugen och motivationen kommer! Älskar när det är kyligt/kallt och det kommer rök när man andas och att springa eller åka skidor i mörkret är roligt, känslan är att det går fortare!! =) Årstiderna är bästa motivationen, alla har sin tjusning och tränar man utomhus upplever man dom annorlunda än bakom ett fönster!

  Skulle vara grymt att vinna startplats till Vasaloppet 2014 🙂

 18. Min pepp efter semestern är att det ska bli kul att se hur kroppen svarar då jag i regel tränat annat som jag normalt inte gör under semestern. I år var det PW på morgnarna, NTC-appen och lite pass från blogilates o några pass med TRX o andras gruppträningspass som var semester. Nu är vardagen här igen o jag har svårt att få ut mig på pw:s, det blir lätt ” bara” mina egna pass på gymet o lite spinning och GRIT utöver det.
  Så för mig som pratat flera år om att jag skulle vilja åka Vasaloppet skulle vinsten inte bara vara platsen utan framför allt den träning det skulle innebära fram till dess. Jag har åkt tjejvasan för massa år sedan o kommer fortfarande ihåg hur skönt det var att efter jobbet åka ut i skogen o köra ngn mil. Märkligt att jag inte kan ta mig i kragen o bara göra det, visst jag har två kids nu men ändå… Jag behöver nytändning vad gäller utomhusträning. 🙂

 19. När motivationen inte är där den ska så brukar jag påminna mig själv om att jag aldrig har ångrat ett träningspass och tänka på känslan efteråt som slår allt!

  Tävlar inte om en startplats även ifall det hade varit häftigt. Siktar på att göra en svensk klassiker om två år som är mitt långsiktiga mål! 🙂

 20. Investera i fina, sköna träningskläder! Härliga färgglada träningskläder gör mig glad! Har jag bra ”utrustning” tar jag mig lättare ut på en springrunda, skidtur, till gymmet. Något som sitter bra, gärna fin färg och håller mig sval eller varm beroende på aktivitet. Ordentliga skor som ska vara sköna och få mig att springa mer eller lyfta tyngre. GPS-Klocka som visar tid och km, eller musik som gör mig glad och peppad! Det får mig att lyfta på rumpan och träna!

  Jag vill gärna åka Vasaloppet (första gången)!

 21. För att få iväg mig till gymmet så tänker jag på hur grym jag känner mig när jag ser musklerna i spegeln, de muskler som absolut inte fanns där för inte så länge sedan. Inser också att allt det jag vill uppnå med min träning och mitt liv grundas till stor del i gymmet, bland vikterna. Självförtroendet som jag fått och att jag numera känner mig hemma där är så fantastiskt! Förut kikade jag bara in och om det var tomt gick jag lite planlöst och ”duttade” med vikterna. Nu går jag in , målmedvetet, hälsar på alla och kör mitt race.
  För att få ut mig på löpning…ja, jag har helt plötsligt, bara så där, kommit över pucklen. Jag längtar ut, ser fram emot ett distanspass. Känslan och endorfinkicken efteråt! Jag blir så fylld av lycka, att jag kan, att jag vill att jag längtar! Hade aldrig trott det… Vid 46 år är jag i bättre form än nånsin och bättre blir det!
  Jag är, trots min ”otränings”-bakgrund, en grundmurad Vasaloppsnörd till familjens suckar. Har följt de flesta lopp i direktsändning från soffan, sitter i timmar och bara ler, gråter, studsar och skrattar när jag ser loppet. Kommenterar och återberättar anekdoter från olika lopp (när bröderna Blomqvist bar kullan över mållinjen är ju en klassiker!!!) för alla som vill/inte vill lyssna….Det som är så fantastiskt är att alla är med, en riktig folkfest, idrottsfest, hälsofest! Älskar det! Bara tanken att SJÄLV få göra loppet…..svindlande! Åh….Ja, som du förstår så suktar jag efter startplatsen!!!!

 22. Vilken kul tävling! Jag är långtidsskadad så något Vasalopp är tyvärr inte aktuellt för mig.
  Mitt bästa tips när orken och motivationen tryter är att sänka ambitionen. Kanske lägga in några fler favoritövningar än vad jag hade tänk från början. Det viktigaste är att jag åker till gymmet, väl där brukar jag bli så inspirerad att det går av sig själv. Samma sak med löpning eller promenader, jag brukar intala mig själv att det räcker med tio minuter. Väl ute blir turena alltid längre än så- det är ju så härligt!
  För att helt undvika dippar tycker jag planering är a och o. Att planera in vilka pass jag vill få in under veckan, förbereda mat att ta innan och efter passet, lägga fram snygga kläder dagen innan och se till att musikmaskinen är laddad med peppande musik. Att variera träningspassen och unna sig ett pass med sin pt. Att fundera på målsättningar och belöningar. Eller uppdatera träningsgarderoben, det finns ju så mycket fint ute i butikerna!:)

 23. Jag har själv haft svårt att komma igång men har precis kommit loss med hjälp av en anteckningsbok bredvid sängen där jag skriver vad jag vill uppnå med min träning, hur jag ska göra det och en massa peppande citat, så läser jag detta varje kväll och somnar med en bra känsla som hjälper mig nästa dag.

  (Har haft en bulk-period under sommaren, från att inte äta socker till att äta mängder, men oj vad svårt det är att avstå nu…)

 24. Mitt bästa tips är att på hög volym, gärna genom hörlurar, dra igång den skönaste låten, med mest gung i. En låt, kanske den mest otippade, som får mig att känns bruset i kroppen är Barry White – you’re the first the last my everything: http://www.youtube.com/watch?v=Fcd3XuQwDQQ
  De första tonerna får mig att le brett, axlarna rör sig, pirr i magen och vips är jag igång!

  Jag lyssnar i detta nuet, är på kontoret och mina kollegor skrattar åt mig för att jag ”stoldansar”.

  Ha en fin helg!

 25. 1. För det första, sluta inte träna under semestern. Försök hålla igång med promenader, löpning, cykel eller vad som passar dig bäst så blir det lättare att ta sig tillbaka till gymmet sen. Däremot tycker jag man kan tillåta sig att ta det lite lugnare under semestern om man känner att kroppen behöver det.

  2. Bestäm dig! Boka tid i kalendern, bestäm tid med en kompis och/eller ställ klockan att ringa på morgonen och stig upp! Lägg fram träningskläder eller packa väskan redan kvällen innan så finns det inga ursäkter. Tänk på hur skönt det kommer att kännas efteråt.

  3. Var beredd på att det kommer kännas motigt första gångerna. Däremot kommer du rätt snart att märka av de positiva effekterna som träningen för med sig. Att röra på sig ger energi till annat och om du håller i dina nya vanor kommer du märka att den där halv- eller heltimmen du lägger på träning några dagar i veckan faktiskt gör att du orkar med vardagen mycket bättre!

  Jag vill gärna vinna en startplats till Vasaloppet. Ska springa Lidingöloppet för andra gången i år och hade tänkt fortsätta med klassikern. Tyvärr hann jag aldrig vara med då biljetterna släpptes. Hoppas på bättre tur nu! 🙂

 26. Hej, Mitt tips är att följa en eller flera träningsbloggar. Sätt upp realistiska delmål och mål. Belöna dig själv efter uppfyllda mål med t.ex. Nya träningsläger. Tänk att den träningen som blir av är den bästa träningen! Men om det ändå är så att motivationen tryter brukar jag iaf klä mig lite sportigt!
  Mvh Carola

 27. För extra tröga pass (alltså de som jag upplever är extra jobbiga att genomföra) ser jag till att ha en inbokad träningskompis med. Är träningen på kvällen peppar vi varandra genom sms under dagen och sen är det omöjligt att banga- bara och ge sig iväg! Samtidigt får jag extra draghjälp under själva passet med sällskap!

  Extra plus för att man kan snacka skit efteråt 🙂

 28. Resultat föder motivation, vägen dit kan vara krokig men med en klar målbild är det lättare att hitta fokus igen då du känner dig vilsen.
  Ta reda på vad som ger dig motivation, jag unnade mig nya träningskläder, läser ett par utvalda bloggar och har en träningskompis på distans. Vi delar med oss av träningspassen, peppar varandra och ger energi.
  Planera och lägg upp ett långsiktigt mål, dela upp i delmål samt vad du belönar dig själv med då du klarat dom.
  Jag har ett långsiktigt, vasaloppet! Har inte anmält mig än, öppet spår skulle göra mig jättenervös -Men älskar utmaningar!
  Har även kortsiktiga delmål, nu 3 veckor kvar till terrängtävling på fötter, ett av dom, nervös ja, peppad absolut!.

  När dagen inte blir som du tänkt dig, ha ett reservpass med egna kroppsvikten som vikt och gör det tillsammans med barnen, mina älskar det! Kan göras inomhus eller i lekpark.

  Sist men inte minst! Va rädd om dig, lev inte för att träna, träna för att leva och njut på vägen!

 29. Att få känna sig stark och snygg är oslagbart. För att orka med jobb och familj är träning nödvändigt. Tänk gärna på att denna kropp är det enda du har så se till att ta hand om den…
  Ser väldigt mycket fram emot en start i Vasaloppet !

 30. Jag fick mitt första barn för 6 månader sen och han motiverar mig att vilja träna för att orka med att leka och busa med honom. Samt med allt bärande och lyft jag gör varje dag vill jag träna för att inte få ont. Min utmaning nu är att komma i form efter graviditeten. Har också fått lära mig att även den lilla/korta träningen gör sitt, när tiden och orken inte alltid finns. För mig är även träningsdagbok, läsa träningsbloggar och få träna i fina träningskläder inspirerande och motiverande.

  ( jag är inte med och tävlar om startplatsen utan bara kläderna )

 31. för att komma igång efter sommarens lata och varma dagar så är det bara att gå utanför dörren, andas in den lite friskare luften och njuta av naturen på sin pw/löprunda, hösten är gjord för utomhusaktivitet och det är såå himla skönt, om inte under rundan så känns det underbart efter, man är fylld med ny energi och dagen blir så mycket lättare!

 32. Mitt bästa pepptips är att tänka på hur otroligt roligt det faktiskt är att träna, hur bra jag mår av det och hur skönt det kommer kännas i kroppen efter oavsett om det är en promenad eller svettigt pass i träningslokalen. Den bästa träningen är den träning som blir av!

 33. Just nu är min kommande start i New York marathon min drivkraft. Varje gång det känns tungt så motiverar jag mig med att varje pass är ett steg närmare mitt mål i NY. Att få stå på startlinjen och höra Sinatra sjunga om sitt ”Big Apple”, och att få göra det stark, stolt och förberedd..

  Jag vill gärna åka vasaloppet 🙂

 34. Jag har varit sjukt opeppad att börja träna i många år, fram tills för 8 veckor sen! Då skaffade jag appen C25K! Den och några (med omsorg) utvalda träningsbloggar ger mig bra motivation tillsammans med en lagom satt målsättning. Jag ska klara 5 km på 20 min i juni 2014! (ett lokalt lopp, Linnealunken)

  Jag har tyvärr ingen möjlighet att delta i vasaloppet, men är sjukt sugen på kläderna! 🙂

 35. Ösig Musik! Plugga in hörlurarna och dra på volymen. Försök stå still 😛 Det går inte! När du väl kommit igång är det ju lika bra att fortsätta, och vips strömmar endorfinerna till och flowet är där!
  Annars bokar man tränings”dater”, för sviker en polare gör man ju inte!
  Kram!

 36. Min pepp, då gånger det är trögt att gå iväg, är , att jag lägger fram snygga träningskläder och tänker vad himla skönt det är efter passet =)

  Jag vill inte tävla om en startplats för vasaloppet nästa år.. Satsar på tjejklassikern med start simning.. Och DET är också en pepp för mig.. Mina mål =))

 37. Mitt bästa tips är att ha ett mål, tex att anmäla sig till ett lopp eller att man ska orka ett visst antal kilometer inom en månad. Har jag ett sådant mål(speciellt om jag är anmäld till ett lopp av diverse slag) så orkar jag allt! Min största dröm och utmaning är att göra en svensk klassiker. Min plan var att börjar nästa år men det blev ingen startplats till vasan och så var det kört. Jag vill verkligen bevisa för mig själv att jag är kapabel att klara en klassiker!

 38. 1. Mitt bästa tips är att ta ner prestationsnivån, brukar funka rätt bra då kroppen o knoppen är seg.
  Brukar tänka – jag ger mig ut o springer bara för att det är härligt / gå till gymmet o köra ett pass är bättre än att inte gå / naturen behöver ett besök av mig / ledaren på spinningen är så bra att bara det är värt besöket.

  2. Tänker göra klassikern under 2014 men var inte vaken då Vasan blev fulltecknad. Så du har världens bästa pris att dela ut! 🙂

 39. 1. Jag kör tre olika saker: Jag ser till att ha färdig mat att äta när jag kommer hem igen, laddar upp mobilen med bra podd eller musik och sen har jag en inspirationsbok där jag klistrar in bilder som inspirerar mig att träna och den kollar jag i för att få min dos av motivation de dagar det är jobbigt.

  Jag skulle bara vilja tävla om kläderna då jag inte kan köra skidor än 😉

 40. De gånger de känns riktigt trögt att komma iväg till gymmet brukar jag alltid tänka mig in i ett jobbigt lopp jag varit med om, och inse att det är dom pass som inte blir av som gör det jobbiga. Så går det genast lite bättre att ta sig iväg och man känner sig nöjd efteråt.
  2. Självklart vill jag vinna en vasaloppstart, perfekt utmaning för att ta sig iväg för att träna!

 41. När jag behöver en extra pusch för att gå och träna tar jag på mig min Rocky T-shirt: ”the italian stallian”. Den är gött sliten, nopprig och ganska ful men det är just det jag gillar. Den tischan kan sporrar mig till att inombords bröla på äkta Rocky-manér. Jag ger mina stackars muskler en rak höger och låtsas att min ”efter-träning-youghurt” är råa ägg.

  När jag är ute och går är min hund min bästa motivation. Hon heter Mita och är en vit, stork och stark schäfer. Man kan riktigt se hur musklerna spelar då hon springer. Anledningen till att hon är så stark är tack vare mig och sambon. Det är vi som sprungit med henne, tagit timslånga promenader och kastat bollar. Vi är stolta över oss och över henne. Den stoltheten triggar mig att ta den timslånga morgonpromenaden. Den promenaden behöver Mita för att må bra och jag går och gottar mig i vilken bra matte jag är som ger henne det.

 42. Hej!
  Är gärna med och tävlar. Jag är gärna med och tävlar om reflexvästen. =)
  Mitt bästa träningstips och det som inspirerar mig är glädjen jag känner efter jag varit ute och tränat och ser mig själv lycklig och glad i spegeln. Nuvarande livssituation är att stor del av dagen består av pendling och jobb vilket gör att vardagens timmar är få. I början förstod jag inte vad trött och butter jag blivit men insåg snabbt att det berodde på att istället för att släpa mig ut så blev det soffläge. Motivationen består i att jag då vet att jag orkar och känner lycka i livet samt att jag gör ett förbaskat bra jobb och utstrålar energi när jag tagit mig ut på promenaden.
  Eftersom vi nu bor på landet så skulle reflexvästen komma till bra användning och ge motivation att fortsätta ta sig ut nu när mörkret inför hösten stundar. Vasaloppsplatsen får gärna någon lycklig annan vinnare få, börjar nästan fortfarande gråta bara av att tänka att jag själv fixade halvvasan förra året, haha den meriten kommer jag leva länge på. =)

 43. Hej
  Vasaloppet är tänkt att bli min första etapp i en svensk klassiker och vinner gärna en startplats 🙂
  De dagar (som inte är allt för många tack och lov) som det är svårare att öppna dörren och bege mig ut så föreställer jag mig känslan att vara tränad och ”klar”. Eftersom det är den absolut bästa känslan så vill jag ha The real thing och då brukar det liksom bli fart på mig.
  Det är liksom när man börjar tänka på godis eller nått annat gott som tillslut får dig att hoppa ur soffan och ta sig till affären och köpa just det man vill ha! När träningen är klar så sitter jag glad och svettig och har känslan av att jag både har godispåsen kvar och att ha ätit upp den på samma gång lixom:-)
  Jag har just fått en likadan reflexväst av min man så jag själv behöver inte är jag ärlig med. Men min nyinflyttade löpargranne (42 årig tre barnsmamma som springer som en gudinna) från Californien kan behöva en väst nu i höstmörkret. Så jag vinner gärna en till henne:-)

  Tack Anna för en inspirerande blogg:-)

  //Anna

 44. Jag tycker det är skönast att träna på morgonen, men är väldigt morgontrött 🙂 På kvällen så ställer jag en stol bredvid sängen med träningskläderna på, jag låter bli att dra ner persienner så jag vaknar med den än så länge härliga morgonsolen i mitt ansikte och det första jag gör när jag vaknar är slår på min favoritlåt (som just nu är Aviciis sommardänga), under den låten får jag ligga kvar i sängen och ladda och bli glad av musiken, där ligger jag och sträcker på kroppen och smådansar så när låter är slut är jag peppad att slänga på mig träningskläderna och bege mig ut i löpspåret !

 45. Jag är mammaledig men ska nu börja komma igång efter graviditeten igen (dottern kom 18/7).
  Så för att höja motivationen nu efter småpaus på 2 månader så lär jag mig något nytt.
  Jag söker träningsinfo på bloggar, böcker, tidningar och olika program. Och jag testar på nya saker, nya pass, nya träningsupplägg m.m. Det är ju det som är det roligaste med träningen – man blir aldrig fullärd och man kan alltid lära sig mer. Och när jag då sitter och tex läser om något så måste det ju bara testas, helst direkt 😉
  Med dotter nummer 1 var jag snittad, denna gång blev det vanlig förlossning….bara det är nya kunskaper i sig och annorlunda tänk till att komma igång.

  Hade hemskt gärna tävlat om vasaloppet-biljett men tror inte min kropp kommer vara startklar för 9 mil då tyvärr. Så håller tummarna för lite nya kläder istället. Något som också är extremt motivationshöjande 😉

 46. Bästa sättet att peppa inför gymmet eller promenaden är att stanna upp och ställa sig frågan varför? Svaret på den frågan räcker oftast för att jag ska ge mej i väg även de gånger det bär emot. Annars tycker jag att det bästa sättet att söka inspiration från andra, om alla andra kan så kan jag också!! Jag har tack vare din blogg fått en sån vilja att själv genomföra en klassiker någon gång som en rejäl utmaning (håller på med Tjejklassikern nu) och det vore ju grymt kul att börja med vasaloppet 🙂
  Mvh Therese

 47. Jag påminner mig själv om att det är en belöning att träna! Att inte veta säkert nästa gång jag ”slipper ifrån” barn och hushållsarbete för att ägna mig åt mig själv och min hälsa peppar mig att ge järnet när träningstillfälle ges!

  Hur-du-kommer-igång-med-träningen-efter-semestern-tips: Gör träningen till en vana! Jag har bestämt mig för att springa hem från jobbet en dag i veckan = Ett ”gratis” träningspass/vecka.

  Ps. Jag tävlar inte om startplatsen till Vasaloppet.

 48. Jag tycker att träning är kul, därför behöver jag sällan en spark i gumpen. Men sämre dagar har vi alla och då brukar jag tänka på allt det positiva som träning faktiskt ger mig! Det får mig att flyga upp! För 2 år sedan levde jag som de flesta i min ålder gör, festar vid varje tillfälle, röker och äter osunt. Idag har jag hittat mig själv i ett par löparskor och har lagt av med allt det dåliga och fokuserar nu mera på varierande kul träning nästan varje dag kombinerat med god hälsosam mat och jag mår TOPPEN! Tävlar kanske inte om startplatsen i första hand, trots att mitt mål är att få utföra de 4 klassikerna. Men jag satsar på att köra alla inom ett år, det året jag fyller 25 vilket är om 5 år! Men att bara få din uppmärksamhet och kanske vinna något av de fina priserna skulle få mig så taggad 🙂 Kram från din trogne läsare.

  ”Smygstartar” faktiskt redan i år genom att springa tjejlidingöloppet den 28:e september, heja mig! 🙂

 49. Mitt träningspepp är att tänka på den härliga känslan som infinner sig under och efter ett träningspass, lyckoruset. Jag brukar även tänka att den tiden det tar att träna är rätt liten i det stora hela.

  Jag är intresserad av Vasaloppsstarten och har råkat sagt till svägerskan att vinner jag så gör jag en klassiker nästa år

 50. Jag försöker skapa mig en rutin. Rätt musik, något att äta innan mitt gympass och kroppen kommer in i ”rätt mode” – den vet vad som väntar och gör sig redo för fight! 🙂

 51. Jag ställer klockan, går upp direkt, drar på träningskläder och sen.är der bara att köra. Då hinner hjärnan inte hitta på en massa ursäkter om man kliver upp direkt :-)( intresserad av kläderna, ej vasaloppet än så länge 🙂

 52. Jag har tider inbokade för träning, som allt annan i vardagen (jobb, barn hämtning, mat inköp mm). Har man en dag då det tar emot så gäller det att tänka positivt slå bort de negativa tankarna och ta fram känslan som man får under och efter träningspasset då endorfinerna flödar.
  Min sambo säger att jag blir så mycket piggare och gladare efter jag har tränat och det känner jag själv också:)
  Men det viktigas av allt är att det ska var kul att träna:)
  MVH/Maria mamma till 3 barn mellan 2-5år som vill utmana sig själv med en klassiker

 53. Mitt bästa tips är lånat, jag ställer mig själv frågan:kommer jag att ångra mig efteråt!?! När jag väl genomfört mina pass unnar jag mig några minuter av stillhet och reflektion. Man mår aldrig så bra som precis efter ett pass och det är den känslan man vill behålla och minnas, speciellt när man ska motivera sig själv att starta om eller bara komma iväg!! Det ska vara roligt att träna, om du inte funnit din grej så prova nya saker, vänta inte på andra. Ett tag begränsade jag mig genom att tänka att det där orkar jag inte eller vågar man gå dit själv. Numera provar jag på och har i och med det funnit många nya sätt att må bra och få ut maximalt av min träning!!

 54. Jag vill vara en bra mamma som orkar leka med mina barn och hitta på skojiga saker. Det motiverar mig till att komma igång med träningen. Träningen gör mig piggare och gladare och då känner jag att jag blir en bättre mamma! Jag vill bara vinna träningskläder.

 55. Mitt enda tips som verkligen fungerar när det gäller att verkligen komma ut och röra på sig – är att göra det tillsammans med någon man tycker mycket om. Att gå en mysig promenad genom snöiga Sverige och samtidigt ha snöbollskrig med sin pojkvän. Eller att utmana sin vän/syster/mamma på olika moment på gymmet. Speciellt att prova nya saker tillsammans tycker jag om; motionssimma, klättring, squasch och det roligaste någonsin – POLEDANCING!

 56. Hej på dig! Jag har alltid varit en sån som avskytt träningsvärk, vilket självklart gjorde det tråkigt att träna. När jag blev tvungen att gå på regelbunden sjukgymnastik fick jag locka mig själv med något varje gång- tills jag helt plötsligt inte hade något emot varken träningen eller träningsvärken! Min motivation är mina mål och delmål- jag skissar upp en plan och håller mig till den och nu i somras köpte jag t ex en extra fin (och dyr!) bikini som belöning för att jag kört på så bra med tränings-och kostschemat! Mitt tips är helt enkelt för alla de där ute som är som jag var- sätt upp MÅL (och delmål!), FÖLJ UPP (då ser du även om du ligger i fas, och om inte- kör på! Det viktigaste är att du fortsätter och inte ger upp) och BELÖNA! Kram!

 57. Jag springer med andra. Det bästa sättet för att få något gjort är att göra det tillsammans.
  Så nu är jag med på alla ”grupp-löp/intervall/styrka-träningar” som erbjuds. Detta i kombination med att träna inför ett tävlingslopp. Från midnattsloppet till Lidingöloppet 🙂

  Det är ofta gratis och så får man nya vänner.
  Ett hett tips

 58. Som mamma till två peppar jag mig själv genom att intala mig själv att jag blir en bättre mamma genom ”egentiden” som träningen ger. När jag sen kommer hem på kvällen och barnen sover sött i sin säng kan jag inte låta bli att ”snusa” på dem och bli DUBBELT så lycklig!

  Jag behöver gärna träningskläder, men hoppar gärna över Vasaloppet…

 59. Jag har redan skrivit ett kommentar och är med och tävlar men måste tillägga att jag tyvärr inte kan vara med och tävla om vasaloppsplatsen men gärna om kläderna! Mvh Therese

 60. Planering är A och O. Jag och min man sätter oss ner varje söndagkväll för att gå igenom veckans aktiviteter/hämta & lämna-rutiner/jobb. Här ser vi till att planera in våra respektive träningspass för veckan. Då vet både han och jag vad som gäller, och det är också ett sätt att påminna och peppa varandra om man känner sig omotiverad när dagen väl kommer.
  Planeringen skriver jag in i min outlook-kalender, så varje gång det är dags för träning piper det till i telefonen. Som sagt, för att verkligen komma i gång måste planeringen stämma på alla plan, särskilt när det finns småbarn i familjen!
  (Inget Vasalopp för mig i år, nöjer mig för tillfället med förra årets Tjejvasan! 🙂

 61. Mitt bästa tips är att planera!! Jag sitter alltid på söndagskvällen å planerar mina pass, skriver in i agendan vad ja ska träna å när. Då behöver ja inte tänka i veckan utan då tränar ja det som står i agendan! Precis som ett viktigt möte!
  Jag är även med i en löpargrupp som träffas 2 ggr i veckan oavsett väder, då känns det lättare att ta sig ut å springa!

  Jag är endast med å tävlar om kläderna, Vasaloppet får vänta för mig 🙂

 62. Jag motiverar mig med belöningar som jag ska få efter att jag varit och tränat. Exempel: Jag älskar att virka, så då lägger jag fram garn och mönster, men jag får inte virka en maska förrän jag har varit och tränat. Enkelt och rakt på sak; det man vill ha får man jobba för. 😉

  Jag tävlar endast om de fina kläderna.

 63. Sitter i soffan och väntar på det…, du vet väntar på det. Att känslan ska komma och att du får lite go i kroppen. Sitter kvar ett tag till. Men nähä, det kom visst inte idag heller. Det är bara att ta sig i kragen och sätta igång. För jag vet ju att om jag inte tar min runda idag så kommer min träningskompis i Valla ( bor själv i Stockholm) att bli fly förbannad. Vi tränar på var sitt håll. Men tränar tillsammans. Vi ska efter att vi har gjort träningen i ett år tillsammans ut på en weekendresa. vi sporrar varandra med att skicka SMS, bilder på Insta och använda telefonen som en telefon, ett samtal. Visst är det svårt, jag fick köpa lite roliga träningskläder för att sporra mig ännu mer, du vet, en snygg vattenflaska med krok som jag kan hänga i byxorna när jag inte dricker. En snygg färg på tröjan som gör att jag vill faktiskt ut och träna för jag vill visa mig in den snygga färgen.
  Träningen går ganska bra och vi tar ett steg varje dag. mot weekendpriset!! och kanske en vinst här också!!

 64. bästa motivationen efter semestern är att försöka jobba tillbaka konditon och musklerna, känslan när man börjar känna att de går framåt med allting. de gör att man tar sig ut/iväg att träna.

 65. Jag behöver inte peppa mig. Att gå på gymmet är så naturligt och invant att jag inte ens tänker tanken att låta bli. Tvärtom – jag ser bara positiva bilder framför mig, träffa likasinnade, känna hur bra kroppen mår av olika rörelser..
  Jag blir en gladare person helt enkelt.

 66. Jag har en före och efterbild uppsatt på kylskåpet.Med bilden av mig 32 kg tyngre är det inga problem att hitta motivationen till att både äta rätt o ta mig på gymet eller ut i skidspåret!

 67. Jag tänker som så att går jag inte idag så kanske det regnar i morgon och då går jag inte heller och då blir 2 dagar efter varandra som jag inte är ute och går och då har jag ju förspillt 2 dagar av mitt liv till ingen nytta.
  Jag önskar ej vara med och tävla om plats i Vasaloppet.

 68. Nu är jag så lyckligt lottad att jag har en enorm träningsglädje, jag gillar helt enkelt att röra på mig. Men ibland händer det ju att soffan känns extra skön när det är mörkt och kallt ute. Då bestämmer jag mig för att jag ska ta mig ut en stund, utan tvång på att jag ska springa eller hur länge jag ska vara ute. Jag byter om till träningskläder och ger mig ut. Oftast så kommer jag igång att springa, och springer så långt jag vill och i det tempot som känns bra. Nån gång händer det att det bara blir en kort promenad, men det spelar ingen roll, jag är nöjd med mig själv ändå och tycker att jag har gjort det bra. Träning ska vara lustfyllt och inte fullt med krav. Man ska berömma sig själv och vara nöjd med det man presterar.
  Om jag nu anser mig duktig på att träna kan jag säga att jag är urusel på att delta i lopp mm, kan aldrig komma mig för att anmäla mig. Så att vinna en plats i Vasaloppet vore ju otroligt roligt, det kan få mig att äntligen genomföra en Svensk klassiker. Och hur roligt skulle inte det vara?

 69. Som gammal idrottstjej numera en riktig soffpotatis har jag fått allt svårare att komma igång. Men sist det lyckades riktigt bra sparade jag och min kompis en guldtia varje gång vi tog oss ut och motionerade. Det blev en hel del och vi kom oss ut! Vi blev lite som småbarn inför jultomten! Efter att ha varit flitiga räckte pengarna till en resa till Stockholm med hotellboende och start i Tjejmilen!
  Efter det kom det många om och men i mellan, men nu är vi på g igen! Men Vasaloppet får vänta!

 70. Jag tänker inte så mycket, ger inte mig själv något val. Träningen ingår i den ”dagliga kosten”. Likaväl som det i den dagliga kosten ingår att man ska borsta tänderna, tvätta, äta, sova osv osv. Det är alltså inget man kan prioritera bort. Man bara gör det! Skulle jag ge mig själv ett val att det går att prioritera bort, så skulle jag kanske göra det. Men det är oförhandlingsbart hos mig! Ganska enkelt faktiskt!
  Vasaloppet överlåter jag till någon annan!

 71. 1. Jag lägger fram färgglada kläder kvällen innan, ringer någon av mina fantastiska vänner och bestämmer om och vad vi ska träna 🙂 är de sedan att hon/han har en seg dag pushar jag och givet vis tvärt om. Ett lätt vinnande koncept, jag har aldrig en ”möjlighet” att missa ett tänkt träningspass 🙂 och med genemskapen vi har, har vi alltid roligt även på de tuffa passen 🙂

  2. Vasaloppet hade varit fantastiskt att få uppleva 🙂 ett nytt stort steg från öppetspår som jag deltagit i utan att direkt kunna åka skidor. Men det som inte dödar de härdar 🙂

 72. Jag hade skickat in bild men missat att skriva här tror jag. Jag peppar mig med att träna varierat och att vara ute. + att jag har köptvång skidpaket, så nu är det bara att ge sig ut i spåret :-))
  Har även börjat anmäla mig till tävlingar så nu jäklar 🙂

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras