Grön omelett -recept

Tisdag och idétorka efter en lång dag på förskolan resulterade i lasagnerester så långt det räckte + en grön omelett. Med en wokpanna och ägg kan man alltid trolla fram något gott av det som finns hemma. I dagens hade jag:

  • 1 rödlök
  • 1/3 paket rökt kalkon
  • olivolja att steka i
  • skivade champinjoner
  • 3 hela ägg + 2 äggvitor
  • salt och peppar
  • en STOR näve färsk bladspenat (lägg på mot slutet så att de behåller lite krisp)
  • skivad ost (att lägga på precis innan servering så den smälter)

Gör så här:

  1. Stek lök, kalkon och champinjoner i olivoljan.
  2. Blanda så länge ägg och kryddor som du häller över när det andra fått lite fin stekyta.
  3. När äggen börjat lite – på med bladspenat.
  4. När omeletten är i önskad konsistens (min ska vara krämig i mitten) lägger du på skivad ost så att den smälter. Ät genast!

Till detta ännu mera grönt. Sallad, mera bladspenat, avocado, gurka och så lite röd touch av körsbärstomater. ”Eat your greens” typ.

1 kommentar

    Berätta vad du tycker

    Din e-postadress kommer inte publiceras