Ätbar vardagslyx

I matvarubutikerna på Mallorca fanns fullt av tyska produkter, trots att vi inte var på någon stor turistort. Kanske är tyskarna extrema, men vi är fler som gärna vill äta det vi är vana vid och vet vi gillar. Jag tycker det är kul att testa nytt, men faller ofta tillbaka till de säkra korten. Mandelsmör (O.B.S. just nu Kung Markattas – min favorit, för bara 30 kr på Bodystore) är bara en av alla små saker jag saknat när vi varit bortresta, liksom kokosolja, vaniljpulver och lättkesella (sistnämnda finns på Mallis men inte i Jorm).

En av de bättre sakerna med att ha varit bortrest länge – man hinner sakna vardagsmaten. I går kväll for jag runt som en galning mellan spisen, ugnen och påhittiga barn. Laddade upp singelmammakylen med både kycklingfilé + ugnsgrönsaker, köttbullar med pasta och nytt fröknäcke.

Inte konstigt att jag däckade i soffan framför TVn med ett lagom stort berg av alla härligheter när barnen lagt sig. Både av hunger, sug och behov av en lyxig egenstunds livsnjut 🙂

Idag fortsätter jag beta av gosaker jag saknat med kaffe och protein- + kokosoljekräm inför ett träningspass. Tror det kan bli styrketräning för benen. Länge sen nu. Trevlig torsdag!

4 kommentarer
    1. Häller bara massa olivolja, sojasås, curry, paprikakrydda, peppar, örtsalt på plåten & rullar kycklingen i. Sen in i ugnen tillsammans med grönsakerna på samma plåt (som också gnids in i oljekryddningen) på 225° i ca 30-45 min.

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras