Kokosvatten med chokladsmak -produkttest (+ tävlingsvinnarna)

Ekologiskt kokosvatten passar in i livsstilen här i Jorm – 100% naturligt och rent. Produkttester på Ecos har letat sig ända hit från Thailand, med chokladsmak dessutom till barnens förtjusning..

..och min egen då det känns som en grym ersättare till Oboy på morgonen. Smidigt sätt att få i kidsen massa mineraler och antioxidanter och de gillade den tjocka, krämiga variant av chokladkokosvatten. ”Som coscos” tyckte Hampus (menade kokos) och jag kan intyga att det är som en blandning av kokos/kakao. Jag är annars inget fan av smaken på kokosvatten, vilket är synd då det ska vara så nyttigt och en naturlig sportdryck med vätskeåterställande mineraler och elektrolyter.

Men jag gillar CHOKLAD och använde den som bas i min proteinkräm (och där försvann det ”naturliga i det hela ;). Som ”Bountykräm” med sin vaga kokossmak, och krämen stillade min saknad efter kokosolja lite, men lite väl sött även för mig. Det naturella vattnet är däremot inte lika sött och godare än andra kokosvatten jag provat, men ändå inte så att jag kan dricka det rakt av. I en smoothie eller annat funkar det nog bättre för en kokosnybörjare som mig.

Och vinnarna av varsin Cliniderms Light & Matifying Sun Face Gel Cream är:

 • Elisabet Andersson
 • Anette Nordin
 • Paola Allegrini

Grattis tjejer! Maila mig era adresser så kommer vinsten med posten: anna@annalissjanis.se

5 kommentarer
 1. Nu måste jag bara fråga om den där frestande chokladkrämen – ÄR det
  till för att gå UPP i vikt,, eller kan det funka som måltidsersättning om man vill gå ner?
  ( jag behöver faktiskt det. Trots jag tränar mycket och äter nyttigt blablabla) Tacksam för svar!

  1. Anna – det funkar för både och beroende på vad du äter för övrigt. Proteinpulver + mycket mat = bra vid muskelbygge & viktuppgång, proteinpulver + ”dietmat” funkar fint vid viktnedgång & då kan du ta det, t.ex. istället för ett mellanmål. Fördelen då är att muskelnedbrytningen minskar vilket finns stor risk för när du ligger på minus i energiintaget (ett måste vid viktnedgång).

 2. Ekologiskt från Thailand? Hur kompenserar företaget för alla långa transporter? Att transportera grejer är ju inte direkt ekologiskt, oavsett om man har miljövänligare transportsätt eller inte..

 3. @Emma Du vet säkert vad det innebär att odla något ekologiskt och att inte göra det.
  För Ecos är hållbarhet och miljö något som det läggs mycket fokus på lixom etisk praxis.
  När man köper Ecos skall man vara stolt för att man gynnar små familjeplantager som odlar
  Och skördar Ecos kokosnötter på ett hållbart sätt. För att påverka miljön så lite vi kan anstränger
  Vi oss bla genom:
  Förpackningen är 100% återvinningsbar: kommuner i många länder tar även hand om TetraPak® förpackningar för att sälja till återvinningsföretag som använder dem till att tillverka pappersprodukter, paneler och andra produkter.
  BPA – fri förpackning: denna förpackning rekommenderas för gravida, mödrar och barn. Höga halter BPA har förknippats med utvecklings störningar hos små barn.
  Lågt koldioxidutsläpp: Ecos förpackningar kräver endast hälften av koldioxidutsläpp och 80% mindre vatten än jämförbar plastflaska. Ecos förpackningar skeppas platt vilket innebär att vi endast behöver 1 lastbil för leverans av förpackning istället för 20 lastbilar för flaskor/burkar av glas, plast eller metall.
  Mindre energi behövs för att frakta våra fyllda förpackningar då Ecos är aseptiskt förpackat och inte kräver kylda transporter vilket även resulterar i mindre koldioxidutsläpp.
  Minimalt med plast: Ecos förpackningar använder 1/10 av den mängd plast som de flesta andra dryckesflaskor i liknande storlek använder. Ju mindre plast ju bättre.
  Komprimeras i deponi om den inte återvinns så den tar upp mindre utrymme. Eftersom många produkter inte återvinns är detta förmodligen den viktigaste gröna aspekten på Ecos förpackningar.
  Hållbar anskaffning: Det mesta av pappret som används till att göra dagens TetraPak® förpackningar kommer från skogar som förvaltas professionellt och återplanteras. Som här i Skandinavien exempelvis där mer träd planteras än vad som tas ner för att tillverka papper, möbler och andra produkter. Hållbarhet är nyckeln! Tyvärr finns det inte så många kokosnötter att skörda här i vårt backra land. Därför tycker vi att vi hittat den bästa och minst miljöpåverkande lösningen i jämförelse med andra märken.

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras