Kesoröra till det mesta

Att höfta och improvisera är det roligaste med matlagning tycker esteten i mig. Följa recept är rätt trist och ett par snart utgångna kesoburkar kan resultera i en god röra. Min man (och här även föräldrarna) är ofta lite skeptiska till mina experiment men det här gillade alla.

Passande till både den grillade kycklingen och mammas tjälknöl. Och lite som blev över rörde jag i en omelett dagen efter – mycket krämigt och gott. Ännu fler tips är att ha röran vid gratinering av kyckling och fisk där den smälter över till ett knaprigt täcke.

Ingredienser:

  • 250 g keso
  • 100 g fetaost (smulad)
  • 2 finhackade soltorkade tomater
  • 1 pressad vitlök
  • salt och peppar (eller andra kryddor du gillar)
  • naturell yoghurt/creme fraiche för såsigare konsistens

Idag har jag åter gjort favoritkesoröran som nu inväntar kycklingen och halloumin på grillen, samt klyftpotatisen och grönsakerna i ugnen. Godaste sommarmat som tyvärr måste ätas inomhus. Blåser ”storm” över Jorm med isande vindar.

4 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras