Måltider en sommardag

Att äta – en av livets stora höjdpunkter. Jag är en sån som gärna sitter länge och äter, pratar med familj/vänner och njuter av varje tugga. Har jag inte tid att göra det kan jag äta vad som helst. Torr tonfisk eller gratinerad hummer spelar ingen roll om man inte hinner känna smaken. Så är det många gånger till vardags men nu under semestern är måltiderna så mycket mer än energi och byggstenar.

Så här såg gårdagens ut:

Frukost: Havregrynsgröt med blåbär, linfrö och pumpakärnor på en kräm av Gourmet-Pro choklad, kokt ägg, ostmacka och största koppen te.

Mellanmål 1 (före träning): Kaffe och proteinkräm (japp – av Gourmet-Pro choklad där också. Sött och gott till kaffet!).

Mellanmål 2 (efter träning): Jordgubbar med keso och nötter.

Middag: Lax, sallad, stuvad spenat, ägg, citron.

Mellanmål 3: Kaffe, nötter och..  ja! Ännu fler ägg. Blev visst en sån dag igår eftersom svärmor är duktig på att koka många till frukosten.

Mellanmål 4: Glass och jordgubbar. OCH det blev en jordgubbsdag. En av de bättre sakerna med sommar 🙂

Lunch blir det lite si och så med lediga dagar då vi sover längre och äter när vi känner att det passar. Underbart att krypa ur rutan en period.

14 Comments
  1. Jag blir så glad och inspirerad varje gång jag kikar in här, du verkar ha en bra och sund inställning till mat och träning. Undrar hur du ser på periodisk fasta som verkar vara så inne just nu? Jag själv är ganska skeptisk då jag tror att regelbundet intag av energi är det bästa men roligt att höra din åsikt 🙂 Mvh Therese

    1. Är inte så påläst om periodisk fasta men så länge det inte handlar om att svälta (får man t.ex. dricka en proteindrink?) kanske det är ok? Vågar inte svara något men utan koll tycker jag lite som du. Att det borde vara bättre att förse kroppen regelbundet med näring & energi.

      Kram!

  2. Jag älskar bilderna på era gemensamma matstunder, för du har alltid mest på dina tallrikar/skålar. 😀
    Allt ser så himla gott ut, och jag tycker också att det är bra mat, för mage och resten av kroppen.
    Ha det gött, kram! 🙂

    1. Ja visst är det underbara jordgubbstider nu Karin.

      Tack! Börjar bli lite nervös nu..

      Kram & skön sommar

Leave a Reply

Your email address will not be published.