Kompression

Godmorgon söndag! Visst känns det som måndag idag, men nej – sov vidare om du kan. Själv är jag dock uppe sen ett par timmar. Mannen har åkt för att fiska medan jag och barnen äter frukost innan MiniSats följt av avlämning på kalas.

Dagens träningsoutfit är från Casall och strumpor från Gococo. Casall har länge jobbat mycket med kompression i sina plagg och gör det ännu mer i höstens kollektion – både i tröjor och tajts för tjejer och killar. Skrivit mer om det här.

Gococo har också kompression i sina plagg och deras höga strumporna hade jag hela min graviditet med tvillingarna. Snygga och otroligt sköna för trötta ben, håller blodtrycket uppe, mot vätskeansamlingar och åderbråck. Men även nu är det grymt med höga kompressionsstrumpor vid framför allt långpass löpning/cykling/skidåkning OCH för mina stela vader just nu. De är fortfarnade hårda och ömma efter barfotalöpningen i tisdags så jag sov faktiskt med de rosa benvärmarna i natt. Det är ju under natten kroppen återhämtar sig och med kompression runt musklerna ökar blodcirkulationen. Rekommenderas att behålla kompressionsplagg ett par timmar (och som jag sova med) efter tävling/hård träning för bästa återhämtning. Kanske lite varmt och ”trångt” men idag känns det faktiskt betydligt bättre i mina vader.

Skön söndag!

7 kommentarer
  1. Mailade tjejerna på gococo igår då jag har problem med mina vader o benhinnor efter löpning eller hårdare längre promenader, kan knappt hoppa hopprep ens 🙁 kan i rekommendera såna strumpor åt mitt problem eller behöver jag uppsöka en läkare?! Vill så gärna ut och springa igen men kan ju inte pga värk efter passen 🙁 kram Jennie

    1. Jennie: Det är mycket en vanesak (vänja muskler, leder & benhinnor) & nr 1 är bra skor anpassade efter ditt löpsteg. Nya är att rekommendera 1 gång/år om man springer mkt.

      Har du sprungit regelbundet en lång tid & det inte blir bättre är det nog bra att uppsöka läkare/expert på området. Sen är ett tips att du landar på hela foten så använder du inte vaderna lika mycket som om du springer mkt på tå.

      Kram/ANna

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras