Otraditionell midsommar -bildkollage

Midsommarafton brukar innebära Dalarna, myggor, leta blommor och göra midsommarstång, sill, färskpotatis, snapps och jordgubbstårta. Bra det också, men det är gemenskapen jag gillar – det andra kan jag vara utan (och Dalarna med svärmor åker vi till om en vecka).

Istället firade vi med vänner i deras hus i Bromma och de är skrattretande lika mig och mannen i vad vi gillar. Therese – VD på Gymgrossisten och jag har förstås mycket gemensamt och Jonas och Christer tränar ofta ihop. Vi prioriterar familj, träning, god mat och som igår – vänner och att hinna prata till sen kväll. Inte stressa med massa dans och blommor. Inget emot traditioner – de är också fina, men när saker blir ett ”måste” är det inte roligt och viss mat gillar ingen med lagas ändå. Varför då liksom?

Barnen leker också jättebra ihop. Igår 6 st att ha koll på, men de roade sig mest själva. Lekte sjörövare, med bilar, cyklade, hoppade studsmatta och letade sniglar.

Massor av fräsch mat. Skippade sill till förmån för lax med fetaosttäcke till lunch och grillad kyckling, halloumi, grönsaker och avocado/fetasallad till middag. Mätta och belåtna blev det naturella jordgubbar till efterrätt.

Perfekt så! Och fantastiskt att få vara uppe så sent tyckte Jonna 🙂

6 Comments
  1. Visst är det härligt att kunna göra det man vill. Vi åkte dock ut på midsommarfirande igår och har hittat en ny pärla som vi gärna besöker andra dagar också. Jättefin och mysig plats.
    Ha en fortsatt fin helg!

  2. Ser ut som att ni hade en bra och fin midsommar iallafall, även utan midsommarmat. Nu när jag ser din tallrik där hade jag nog hellre tagit det än den traditonella maten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.