Casall HIT och aw-kollektionen

Efter en snabb runda ut på Djurgården och 10 backintervaller cykel fortsatte morgonens träningspass till Söder och Casalls pressvisning. Höst- och vinterkollektionen visades upp under en häftig show där även nya träningskonceptet Casall HIT presenterades.

Casall ligger som vanligt i framkanten när det gäller träningstrender och har tagit fasta på våra önskemål om effektiv, snabb, tuff och utmanande träning. Resultatet – HIT (High Intensive Training), bygger på träning med Casalls nya redskap, bl.a. en Parachute (till höger i filmklippet), stege, viktväst och foamroller. Sen kommer du få 43 övningar indelade i kategorierna ”Styrka, smidighet och snabbhet”, och 9 färdiga träningsprogram i Casall T.O.D.-appen. De som ville kunde stanna kvar efter pressvisningen för att vara med och testa ett pass (bl.a. Terese som också filmade om du vill se fler fartfyllda klipp) men jag hann tyvärr inte.

Kollektionen bjuder på mörkare toner med mycket lila, turkose och rött, mönster och KOMPRESSION. Detta har Casall alltid haft i vissa plagg, men i höst satsat lite extra på med tanke på våra behov vid högintensiv träning. Exempel är de lila plaggen ovan och i filmen – både tajts och tröjor är av kompressionsmaterial.

Casalls Sara (på bild ovan tagen av annan fin Sara) berättade om hur bra det är med kompressionskläder just för blodcirkulationen, för att musklerna ska ”hålla sig på plats” och för återhämtningen. Faktiskt är just påskyndad återhämtning ett bra skäl att ha på sig sina tajts/strumpor/tröja även en stund efter träningen eller t.o.m. sova med efter ett hårdare pass/tävling. Själv hinner jag sällan duscha alt. prioriterar mat direkt efter träningen eftersom jag alltid är på språng, men nu har jag ju ett gott skäl att gå runt svettig ett tag extra..

..som i detta nu! Träningstajtsen från dagens Crasall (Craft + Casall)-outfit sitter fortfarande på framför lunch och dator. Bra återhämtning efter cykelintervallerna och ruschen hem. Och btw – grymma prylar i goodiebagen. Matchande vattenflaska och solskydd. Tack Casall! 😀

11 kommentarer
  1. Vet du när kollektionen kommer att finnas i butik? Fick prova några av kläderna tidigare i veckan och hittade ett linne som skulle passa perfekt som sommarlinne till vardags, satt som en smäck!

    1. Anna jag vet inte exakt, men antar att det är i augusti. Och förhoppningsvis får vi en fin höst då du kan ha linnet 🙂

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras