Cykelbelysning

Det börjar dra ihop sig inför Vätternrundan – ett lopp där cykelbelysning är ett krav för att få cykla under natten. Själv har jag starttid vid kl 23.20 och kommer behöva cykla stora delar av loppet i mörker (om jag inte lyckas byta starttid vilket är målet). Jag berättade tidigare om Silvas värstinglampa Pavé, och testade den på cykeln i förrgår.

Var nyfiken på hur starkt ljuset är då lampan har sk. ”Intelligent Light®”, d.v.s. den ger ljus från två små starka spottar (skrivit mer om den här). Grymt bra ljus – näst intill bilbelysning, och jag såg både långt och precis framför mig. Gillar även det smidiga formatet och att den gick så lätt att fästa med ett gummiband på styret och batteriet runt ramen. Ljusstyrkan ändrar du på lampan med en knapptryckning.

Även Silva Simi – den lilla röda baklampan, är smidig att fästa var som helst och väger ingenting. Såna har även barnen på sina cyklar, men de lyser inte upp så mycket och är mest för att bilar och andra trafikanter ska se DEM. Lamporna funkar även bra till annat, som att fästa på barnvagnen, hunden, ryggsäckar etc. Allt du vill ska synas i mörkret!

Prisvärda lampor för dig som vill ha det bästa och cykla säkert i mörkret. Pavé finns bl.a. på Sportamore för 1985 kr och Simi (+ lampa med vitt ljus att fästa fram på cykeln) hittar du också på Sportamore för 179 kr.

3 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras