Cykelkläder -4 favoriter

Till dagens 4 favoriter har jag plockat ut mina absolut bästa cykelplagg från Craft med tanke på funtionalitet. Samtliga satt på vid gårdagens kortare pass. Istället för distans blev det 10 backintervaller men jag värmde först upp med en runda på stålande vackra Djurgården. Där var jag långt ifrån var den enda cyklisten – förmodligen flera med sikte på lördagens Siljan Runt och/eller Vättern. Många lopp hade jag aldrig hört talas före min ”cykelsatsning”. Kul när träningsvärlden vidgas och på lördag har jag inte bara vänner som springer Stockholm Marathon att heja på utan även de som cyklar Siljan Runt 🙂

1. Nu till favoriterna där jag börjar nedifrån med ett par Rain Booties. De hade inte behövts igår, men jag är frusen om fötterna och sitter man länge och trampar vid långpass är det grymt skönt med skoskydden att dra över cykelskorna. Skyddar mot blåst och väta och ett måste för mig vid Vättern.

Finns för 299 kr på Sportamore.

2. Ben– och armvärmare att skarvar med i glipan mellan cykelbyxa/kortare tröja är otroligt skönt. Som cyklist sitter man ju mycket stilla med armarna och det blåser alltid mer eller mindre. Därför behöver du klä dig varmare än vid t.ex. löpning. Dessa är det lätt att dra av om det ändå blir för svettigt efter ett tag.

Benvärmare finns bl.a. på Stadium för 399 kr samt armvärmare för 299 kr (alt. samma priser på Sportamore).

3. Cykeltajts med inbyggt rumpdyna är inte bara skönt utan skyddar dessutom de nedre regionerna. Mina Craft Performance Pad W har även bra kompression runt låren och är av material som andas och stöter bort vätska. Jag gillar även designen med snyggt rosa fartiga ränder. 

Liknande tajts finns på Sportamore för 549 kr.

4. Min Craft Performance Bike Featherlight Jacket W är jag också helt kär i. Precis som namnet antyder är den fjäderlätt och går att vika ihop till minimal form att få plats med i sadelväskan, men den stoppar ändå upp vinden maximalt. Den har en praktisk ficka i ryggslutet där jag brukar ha mobilen, näsduk och en bar. Jackan är även lite längre där bak – utformad efter hur du sitter på cykeln och bra gummiband i midjan och i armsluten så att de inte glider upp. Läcker lysande färg och snygg reflexlogga som syns i trafiken är ytterligare plus.

Finns i lysande gul för endast 469 kr på Sportamore.

5. Ojsan! Råkade bli en 5e favorit men just nu är jag så insnöad på cykling och KAN bara inte utesluta ett par bra cykelhandskar. Sitter du länge vid styret är avlastande gelkuddar och silicondetaljer för att inte glida med händerna av största vikt. Dessutom skydd om du ramlar och tar emot dig med händerna. Inte bara för att hålla dig varm alltså utan för säkrare cykling.

Finns i blått eller helsvart för 229 kr på Sportamore.

5 kommentarer
  1. En annan stor fördel med handskar är om olyckad skulle vara framme. Per automatik tar man ju emot sig med händerna och då skyddar handskarna otroligt bra för att inte hela händerna skall skrapas upp mot asfalten. Av den anledningen cyklar jag aldrig utan handskar även om det är väldigt varmt och en kort tur jag skall ut på..

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras