Bianchi -cykeltest

Säg hej till min nya kompis Bianchi! Hon kommer få bo hos mig fram till/under Vätternrundan om hon sköter sig och rullar duktigt. Jag blev faktiskt erbjuden 2 fina cyklar av olika bloggläsare igår – en Merida och en Bianchi, och med dålig kunskap var det jättesvårt att välja. Hörde runt med experter på Twitter och Facebook men jag tror många fastnar för ett visst märke och då spelar själva cykeln inte lika stor roll?!

Men de flesta röstade för Bianchi även om den avgörande droppen var jämförelsen mellan ”Big Pack och Ben & Jerry´s”. Klart jag valde det sistnämnda även om Meridan var superfin och Big Pack också är gott (speciellt Ischoklad med mycket nougatsås. Mums! 🙂

En annan avgörande faktor blev VAR cykeln fanns att hämta. Bianchin bodde i Bromma och där hittar jag hem ifrån. Alltid en fördel. Den var dessutom utrustad med lagningskit, flaskhållare och bekväm damsadel + att jag fick låna ägarinnans passande cykelskor från Shimano. Skäms nästan så bortskämd jag är.

Sen var det bara att prova cykla med look-pedaler, testa växlarna och hur man sitter på en racer. Helt ny känsla och det kommer behövas ett par rundor innan jag blir varm i kläderna (även om jag blev sjukt varm p.g.a. för mycket kläder just denna soliga dag. Lager plockades av allt eftersom).

Ångrade gårdagens axelpass och här krävs CORE! Styret går inte att höja men sadeln måste vara tillräckligt hög för att passa i tramptagen (för låg sadel för mig på bilderna). Som sagt – en helt ny form av cykling men när jag väl fattat växlarna förstod jag grejen. Det går verkligen att komma upp i FART när man ligger så ihopkrupen och med smala däck som inte suger sig fast i asfalten. Blir roligt att ut på en längre cykeltest på torsdag, lagom nära Göteborgsgirot på lördag 😉

Se upp för en förklädd amatör med proffsutrustning alla Stockholmscyklister!

19 kommentarer
 1. Hmmm…
  Det är alltid lite svårt att se på kort, men jag skulle nog rekommendera dig att byta sadel. Jag vet ju visserligen inte hur mycket du vet om cykling så du kanske redan har koll på detta, men tänkte bara utifall.
  Sadlar som är stora o mjuka ger värre ”rumpvärk” än små och hårda under långa rundor. Ett MYCKET gott tips för Vätternrundan! Hellre hård som fasen (och liten!), och byxor med inlägg, än en mjuk. Men som sagt, ett kort kan ibland INTE säga mer än tusen ord. Den kanske är jättebra 😉
  Lycka till!

 2. Du må gå på Bianchi café som ligger inne i stan:) då få man liten känsla av Italien å cykel kulturen där ner! De ha en bra lunch buffé.
  Massa skit cykling till helgen! Ska bli kul å höra hur de gått. Tror nog du å kan bli lite häkta på cykel;)

 3. Visst är det hyffsad skillnad att cykla räser mot en MTB? Jag köpte själv en begagnad räser i lördags och tog en provtur i söndags. Den blev ungefär en mil längre än jag trodde trots att jag var ute ungefär samma tid som jag brukar köra med MTB:n. Det rullar ju galet lätt och jag tyckte det var riktigt härligt att känna på farten. Men ja, det är en annan sittställning. Jag hade lite ont i handlederna när jag kom hem 🙂

 4. Åh, samma sak hände för mig idag! En klasskompis som inte kan cykla ställde upp och lånade ut sin fina Bianchi+skor till mig. Vilken LYX! Perfekt inför Vättern! Jag testade den lite snabbt idag med skor och jöklar vad ovant det var.. Det tar nog ett tag innan man kommer in i det men kul var det! 🙂 Kram Annie

 5. Åh, samma sak hände för mig idag! En klasskompis som inte kan cykla ställde upp och lånade ut sin fina Bianchi+skor till mig. Vilken LYX! Perfekt inför Vättern! Jag testade den lite snabbt idag med skor och jäklar vad ovant det var.. Det tar nog ett tag innan man kommer in i det men kul var det! 🙂 Kram Annie

 6. Coolt Anna!! Nu ere bara å tuta å köra! Du vänjer dig fort. Viktigt inför långpass och VR är rätt sittställning. Ta gärna hjälp av ngn så att det blir rätt från början.
  /Helena V

  1. Tack för tips Helena! Jag ska pumpa en riktig expert (Jessica Clarén) på info på fredag 🙂

   Ha en fin dag!

 7. Kul! Helt klart bättre med bra grejer!
  Och du skulle gilla mitt jobb då. Vi gör ju båda glassvarianterna 😉 Bara glad över att jag inte blir så frestad att äta allt jämt 😀

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras