Proffsiga cykelkläder och långpass

Oproffsig cyklist i proffsig outfit från Craft. Hur som helst kände jag mig fin och kläderna satt som en smäck. Efter dagens test förstår jag det här med att ha speciella cykelkläder med smarta funktioner anpassade för sporten. Bekväma utan att ge skav, glida upp, få rumpont eller att jag frös. Ovan:

  • Kortärmad funktionströja med dragkedja hela vägen (snabb att ta av) och gummiband i midjan så den inte glider upp. Plus för snygga rosa detaljer!
  • Cykelbyxor i 3/4 längd med vadderad rumpa. Kanon med gummidetaljer på insidan som gör att de inte glider upp. O.B.S. – inga trosor under! Det kan ge skav.

  • Strumporna i tjockare modell är egentligen till för att dra över cykelskorna som ett värmande skydd, men funkade lika bra som vanliga strumpor (innan man klippt hål i trampdynan på dem för SPD-fästet).
  • Skarvar med benvärmare i glipan mellan strumpor och cykelbyxa. Riktigt skönt.
  • Underst på överkroppen sportbh specialdesignad för cyklister. Lite tunnare, reglerbara axelband mot en bh för löpning och luftiga hål för svettiga bystar och cykelryggar.
  • Närbild på ”blöjrumpan” 🙂

På händerna heltäckande vindtäta cykelhandskar med grymt grepp. Sen mössa, hjälm, skor och cykelväska med sportdrycksflaska så var jag redo för långpass. Trampade i morse mitt hittills längsta cykelpass på 6 mil. Säkert inte så långt i cykelsammanhang (?!) men för mig kändes det långt. Min plan är nu att öka distansen på långpassen med minst 5 km varje vecka. Göteborgsgirot på 7 mil blir också ett perfekt ”uppvärmningslopp” och test att cykla i klunga inför Vättern.

Det var många cyklister ute idag och jag testade nya vägar. Ut mot Sundbyberg, Bromma, Hässelby, Kungsholmen, runt Gärdet (bara 1 varv 😉 och avslutningsvis en sväng ut på Lidingö. Inte helt optimalt att cykla genom stan bland turister och trafik, men vid rödljusen kan man passa på att dricka kom jag på. Är som sagt nybörjare på sporten och MÅSTE fixa en bättre cykel så kanske jag kan pressa tiden lite, rulla lite roligare och lättare.

7 kommentarer
  1. Vad roligt att läsa om din cykelträning, jag trampar ju själv så ofta jag hinner 🙂 Snygg cykel outfit, funderar själv på att köpa såna där cykelbyxor. Mvh Therese

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras