Löpinspirationen flödar

Att löpning är hett märks inte bara i vårsolen längs gångvägar och i elljusspår som kryllar av motionärer. Det anordnas löpgrupper (t.ex. Röhnisch Running School, Nike Running Club och SATS Running Club), löpcoaching, löpinriktade appar (t.ex. Casall T.O.D.s Running school och nya uppdaterinen av appen med Matthew Griffiths som Running Coach) och det ges ut böcker i ämnet som aldrig förr.

Här är två tips på löpböcker som nyligen kommit ut:

  • Starkare, snabbare, löpare av Magnus Hagström (bilder från den ovan). En bok med fina bilder och inriktning på hur du med mer teknik- och styrkeövningar och färre långpass och mer vila blir en bättre löpare.
  • Starka fötter av Jari Ketola och Anna Lundberg.  Den innehåller flera bra övningar för att stärka dina fötter inför löpsäsongen. Filmklipp med Jari om hur detta kan gå till hittar du nedan:

En annan nyhet är Malin Ewerlöfs sajt Löpsteget.se där du kan få personlig löpcoaching online med program anpassade efter din nivå och dina mål.

Andra löpböcker som jag tidigare tipsat om som kommit ut i vår:

Själv älskar jag löpning och det glädjer mig att så många förstått magin med sporten. Idag tar jag med mina barfotaskor för ett snabbt pass inomhus. Det är kanonväder ute, men rent praktiskt passar det bättre med ett kortare löpbandspass innan möte med My Performance-kollegorna. Trevlig tisdag!

3 kommentarer
  1. Jag ska vara löpcoach under våren, men har fått väldigt mycket problem med mina benhinnor. Även när jag bara går. Har du några bra tips på hur man blir av med sånt? Är inlägg enda utvägen? Nu kör jag med kompressionsstrumpor och stretch. 🙂

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras