Proteintillskott

Trenden går mot att äta så naturligt som möjligt och jag försöker också äta så lite halvfabrikat och tillsatser som möjligt med vissa undantag – t.ex. proteinpulver. Det finns mer naturliga sorter av det också, t.ex. från Holistic, men personligen är jag kräsen och då är det sorter med sötningsmedel jag gillar bäst. Tyvärr.

Många får onda ögat när jag skriver om kosttillskott men jag anser det inte värre än att äta godis, falukorv eller kött fullproppat av antibiotika och tillväxthormon. Kanske proteintpulver t.o.m. är nyttigare i vissa fall?

I senaste STARK Magasin läser jag om att proteintillskott enligt en metastudie (där resutat av 22 studier slås samman) ”förbättrar muskelutvecklingen hos både yngre och äldre”. Sen beror det förstås på vad man är ute efter och som vanlig motionär är pulver inte nödvändigt. Det går att få fina resultat utan och jag propsar aldrig för att mina kunder ska använda det, men ger tips till de som vill testa eller letar efter något nytt.

Hur som helst – jag äter det mest för att jag tycker det är gott, men även för att det är ett smidigt sätt att få i mig protein på som jag tycker ger bra svar på min kropp. Har nyligen fått hem provsmaker på Fitnessgurus proteinpulver, bars, jordnötsmör och nudlar. Hittills har jag testat bars med äppelpajsmak och chokladsmak (godisgoda) och proteinpulvret med kaseinprotein och vassle. Samtliga goda men favoriterna blev One Whey med Chocolate Hazelnut och Cappuccino. Även One Whey Isolate (kolhydrat- och fettfritt vassleisolat – därför lite dyrare och snabbare upptag) med smaken Milk Chocolate var en favorit av sorterna och har bäst sammansättning.

Innehållsmässigt tycker jag barsen har för mycket kolhydrater i förhållande till protein, men ett bra alternativ till ”gofika”. Innehållet i proteinpulvret är annars bra.

Klicka på länkarna ovan om du vill läsa mer om innehållet Fitnessgurus protein, annars har jag även gjort smaktest på andra sorter jag rekommenderar här.

12 kommentarer
 1. Åh så avundsjuk på alla prover du får 🙂 Är det någon du vill bli av med eller sälja till ett bra pris så hojta till, jag bor oxå i sthlm vid gärdet 🙂

 2. Det ser så gott ut! Vet du någon som inte tål mjölprotein / laktos, som ändå klarar Kassein. Det behandlar ju mjölkproteinet……. Jag kanske kan prova..
  Kram kram

  1. Nej, jag vet ingen. Annars är sojoproteinet från Star Nutrution (hos Gymgrossisten/Bodystore) helt ok om du inte vågar chansa.

   Kram

 3. När brukar du använda dig av vassleprotein? Vet du något om smart supps produkter som gymgrossisten säljer?

 4. Men innehåller inte One Whey proteinpulver från Fitnessguru otroligt mkt sötningsmedel? De är ju så himla söta så det borde ju komma från någonstans!? Så mkt sötningsmedel kan väl inte vara bra om man jämför med holistic som inte alla har lika mkt..?

  1. Jo – precis som jag skrev så är det just de sorterna jag tycker är godast. Tyvärr. Men håller med – de är sötare än övriga pulver jag testat. Önskar att jag gillade Holistic men äter inte något jag inte tycker är gott.

 5. Jag har tidigare aldrig ansett mig ha någon anledning att äta kosttillskott men nu när jag tränar 5-6 ggr/vecka varav ett par långpass på minst 2 timmar (tränar för ett maraton) är jag ständigt hungrig…
  Jag försöker välja mat som ger bra mättnadskänsla men blir ändå snabbt hungrig, speciellt efter tuffare träningspass. Kan det vara en god idé att ta något proteintillskott som mellanmål för att inte bli så där vrålhungrig vid huvudmålen att jag vräker i mig alldeles för mycket mat?

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras