Mandelsmör till allt

Det farliga med att ha hittat nya saker att tycka om är att de sen är svåra att leva utan. Min nya hook är mandelsmör. Gott, proteinrikt och bra fett. Du kanske minns att jag köpte hem en burk i torsdags, min från Kung Markatta, och efter första feta, lena mandelsmörklick var jag såld och ångrar att jag inte hakat på nötsmörtrenden tidigare. Har det numera på gröten..

..i proteinkrämen där jag rör 1 msk mandelsmör i en tjock kräm av Gourmet-Pro Double Chocolate, ett par msk vatten och 1 tsk kokosolja. Hey snickers! Eller bounty? Gott hur som.

Brer på mitt fröknäckebröd med skivad banan..

..eller rakt av dippar äppelklyftor direkt i burken. Yummie healthy snack tips!

22 kommentarer
 1. Mandelsmör är sjukt gott! OCH superenkelt att göra själv!! Rosta mandlarna i ugnen lite grann och kör dem i matberedaren runt 20 minuter (måste stanna den då och då och skrapa ned mandelmjölet). Då frigörs naturliga oljor som gör att det blir smörigt…Gott!

 2. Är också helt hooked på mandelsmör och använder det på samma sätt som du. Fast inte i proteinkrämen eftersom jag brukar dricka mitt protein istället. Men kombinationen mandelsmör med banan eller äpple, kanel och gröt eller keso är oslagbart. Har du testat keso, banan, mandelsmör och kanel? Så gott!

  Hoppas du får en fin dag, vännen! Kram

 3. Hej.
  Tack för en jättebra och inspirerande blogg!
  Jag äter jordnötssmör från green choice varje dag. Ca 3 msk om dagen i gröt eller min proteinsmoothie.
  Är det för mycket tror du? Jag kan läsa mig till både för och nackdelar på nätet.
  Jag är som du, helt såld på mandelsmör (och även då jordnötssmör) 🙂

  1. Jag är inte så påläst. Vad är det som är farligt? Fettet? Men som med allt – FÖR mycket är inte bra & nötter över lag är väldigt energirika så det gäller att begränsa mängden om man inte vill gå upp i vikt.

 4. Hej Anna, fastnade för din blogg på en minut 🙂
  Hur gör du din protienkräm, ser så himla gott ut! Själv fick jag inte till fluffet när jag testade själv..

 5. Har ni testat ”Vitt mandelsmör” från Monki!? Det smakar vitchoklad i princip, det är mandelsmör -skal. Så lent och gott så man dör. =)

 6. Hej,
  Måste bara tipsa, jag äter själv mandelsmöret med sked direkt ur burken. Mycket gott!
  Jo. Prova Reneé Voltaires mandelsmör, den är 100 gånger godare!

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras